Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 3
Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 3
Czy ktoś sadził w tym roku K/71 Grightmires Pride x mal. spłaszczony Ff , malinowy/
Będę wdzięczna za opinie i obrazki
Będę wdzięczna za opinie i obrazki
A moje najlepsze 152 K to 250g grubaski
malinowe karłowe serca.

- Agulka11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
U mnie też były sopelki i małe jajeczka, ale te mnie nie kręcą 

Graniu aprpos http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3#p4162603 u Ciebie K/37 mają dzióbki? u mnie wszystkie plaskate, nawet ten najpóźniejszy którego sadziłam jakoś w czercu z nasion od Ciebie. Czy Twój K/149 jest ciemny? tzn ciemniejszy od K/37?
Kasencja jak będziesz mieć chwilę to napisz co to w dolnym lewym rogu/ te dwa większe czerwone
Kasencja jak będziesz mieć chwilę to napisz co to w dolnym lewym rogu/ te dwa większe czerwone
Monika, prawdziwy K 37 powinien być spłaszczony. Pierwsze 37 pamiętam, zrywałam płaskie. Później już tyle tego było..ale wiem, że ogólnie od 37 po 37/2 i 3 były płaskie i z dzióbkiem. I dlatego skojarzył mi się ten dzióbek.
A K149 to już dostały wybitny dzióbek
K 149 i K37 - trzeba by zerwać jednakowo dojrzałe owoce i wówczas porównać. Był ciemny ale jak 37- ki poleżą długo ,to również nabierają ciemnej barwy.
U Krystyny zauważyłam u K37 lekki dzióbek.

K 149 i K37 - trzeba by zerwać jednakowo dojrzałe owoce i wówczas porównać. Był ciemny ale jak 37- ki poleżą długo ,to również nabierają ciemnej barwy.
U Krystyny zauważyłam u K37 lekki dzióbek.
- Agulka11
Moje 37/4 - fotki z 25 sierpnia

W zeszłym roku miałam K/149 i też był spłaszczony bez żadnych dziubków.

W zeszłym roku miałam K/149 i też był spłaszczony bez żadnych dziubków.
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
-
- 100p
- Od: 11 lut 2010, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W temacie K152, u mnie w tym roku 2 krzaki powtórzyły cechy zeszłoroczne - duże, pękate serca, ładnie wiążą i są smaczne. Dawałam nasiona na akcję, ale może nikomu akurat się nie trafiły....W tym roku też dam, razem z krzyżówką Bawole z rynku x Anna Russian, też świetne serca, ale malinowe.
Pozdrawiam Joanna
Te dwa duże to K101 Big Zebra x Pink King, drugi to K157 Kosovo x malinowy spłaszczony.monika pisze:Kasencja jak będziesz mieć chwilę to napisz co to w dolnym lewym rogu/ te dwa większe czerwone
Z tym, że akurat te dwie sztuki na krzakach porosły niekształtne, nasion z nich nie zbierałam. Już się przecier z nich gotuje

Inne na krzakach wyglądają tak:

Jeszcze do K 152... Znalazłam zdjęcie mojego Muchomorka - K 152 F3 felcia24. U mnie to są takie beczułki... Do serca to im daleko
Na obydwu krzakach takie same. Krzaki, to raczej krzaczory... nie polecam nikomu kto ma mało miejsca. Typ zdecydowanie wegetatywny w przeciwieństwie do żwirka, który jest typowo generatywny.
A oto Muchomorki
K 152 F3 felcia24

Uploaded with ImageShack.us

A oto Muchomorki

Uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
Dziękuję Kasencja
Graniu i Agulko - a jednak..dzióbki też są w oryginałach K/37

zdjęcie jest własnością Kozuli stąd -> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p1714275
Sama do tego zdjęcia wrzuciłam link
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 8#p4126528
W każdym razie Graniu mamy zupełnie różne K/149 To musowo machniom
Graniu i Agulko - a jednak..dzióbki też są w oryginałach K/37

zdjęcie jest własnością Kozuli stąd -> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p1714275
Sama do tego zdjęcia wrzuciłam link

W każdym razie Graniu mamy zupełnie różne K/149 To musowo machniom

- Agulka11
przeglądałam swoje foty - z tym, że w sumie nie nazwałabym tego dziubkiem ;) powiedzmy takie lekkie wybrzuszenie ;) Z tego co pamiętam na jednym owocu też taki miałam... No zobaczymy jak już urosną, dojrzeją to obfocimy 

Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
Moniko, pamiętam to zdjęcie Kozuli i miałam o nim wspomnieć ale spieszyłam się do pracy. Widocznie nie jest tak do końca jak w nazwie: K37 malinowy, o dużych, twardych i spłaszczonych owocach. Albo jeszcze w 2010 roku Kozula nie miała podziału na 37/2,3,4,5 i jest to zdjęcie ogólnie K 37.
Ano, możemy.
Ano, możemy.
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
Ja mam drugi sezon k37/3 i opis powyżej pasuje jak ulał.GRANIA pisze:Moniko, pamiętam to zdjęcie Kozuli i miałam o nim wspomnieć ale spieszyłam się do pracy. Widocznie nie jest tak do końca jak w nazwie: K37 malinowy, o dużych, twardych i spłaszczonych owocach.