Kozulo - czy to jest zasadniczy nr 36? Jest to niezbyt wysoki krzaczek (około 1 metr), okazał się samokończący, plenny, owoce duże niemal idealnie kuliste. Na razie czekam aż dojrzeje.

Widzialam te zdjecia, ale myslalam, ze ten pomidorek jeszcze nie dojrzaly, w takim razie na moje juz czaskozula pisze:Rybko , na 3 stronie tego wątku są zdjęcia Cherokee Purple . Ma mieć przydymiony malinowy kolor z zieloną piętką
Kurcze, a mialam takiego smaka na ta malinowkekozula pisze: Z nr.119 musiała po drodze zajść pomyłka . Samokończące powtarzają szybko , a jeśli teraz jest wysoki , to i w następnym roku taki będzie .
Maćku u mnie 36 wyszły bardzo różne: pod folią jeden podobny do Twojego, ale nie samokończący, drugi wybitnie samokończący, prawie bez liści, wysokość poniżej metra, wcześnie dojrzewający, ma tylko jedną wadę: brak nasionSuppa pisze: Kozulo - czy to jest zasadniczy nr 36? Jest to niezbyt wysoki krzaczek (około 1 metr), okazał się samokończący, plenny, owoce duże niemal idealnie kuliste.
To prawda, to było w ub. roku i do dziś pamiętam smak tego pomidora. Specjalnie nie zwracałam uwagi na smak , pomidor to pomidor i tyle. Wywalałam tylko galaretkę z nasionkami, no bo jak takie nasionko dostanie się pod protezę to łomatko!! Ale ta malinówka mnie zaskoczyła!kozula pisze: Na zdjęciu owoce nr 37 , które ludzie dawno zjedli , ale zapomnieć o nich nie mogą .