Asiu, w jednym i drugim programie do wklejania zdjęć jest wprowadzony limit...bez opłat można wstawiać tylko 500 zdjęć. Później trzeba zapłacić żeby korzystać z programu.
krokieciki-mniam:)
fotosik chyba działa więc:ta dam
ciasto na naleśniki zwykłe z dodatkiem zielonej pietruszki,chili,pieprzu,vegety
farsz:włoszczyzna(pęczek)starta i przesmażona ,duszona z kostka rosołową,chili
Tym razem z dodatkiem przesmażonych ,posiekanych parówek.
Smażone w panierce-jajko i bułka tarta:))
zaległości świąteczne:)choineczka zrobiła furorę;)
tzw."domek"lub chatka Puchatka-mniam
pyszne reniferki;)
pstrąg w sosie winogronowo-migdałowym
kilka potraw robionych później...
pierogi z pieca
paprykarz-pyszotka
krokieciki-
szynka ze śliwką suszona w sosie winnym-jak dla mnie delikatna,słodkawa,lepsza na zimno do chlebka niż na ciepło
Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- wywar z włoszczyzny
Robimy:
Pierś gotujemy ok 20min na wywarze z włoszczyzny, wyjmujemy i studzimy w ciasno zawiniętym woreczku foliowym, aby pierś się skleiła i nie rozpadała przy krojeniu.
Zimną pierś kroimy rozdzielając na dwie połowy. Następnie w poprzeczne ok 7-8mm kotleciki.
Składniki na ciasto:
- szklankę mleka,
- szklankę mąki,
- łyżeczkę sody,
- Vegetę i pieprz,
- 1jajko
Robimy:
Mieszamy wszystkie składniki wałkiem lub trzepaczką do jajek.
Na średnio rozgrzanym oleju smażymy pierś zanurzoną w cieście.
Ogień nie może być ostry, szybko się rumienią.
Obsmażamy kotleciki z obydwu stron na lekki brąz.
Podaję z rewelacyjnym, uniwersalnym (do tostów, kanapek, pasztecików, ziemniaków, zapiekanek, mięs, kotletów, pizzy itd) sosem czosnkowym
Sos:
Składniki:
- średni słoiczek majonezu,
- łyżeczka ostrej musztardy (Sarepska, Rosyjska Kamisa),
- 4-5 dużych ząbków
- sporo pieprzu.
Robimy:
Wszystkie składniki mieszamy, odstawiamy na min pół godz do lodówki, przed podaniem przechowujemy w lodówce. Do polania ziemniaków mozna lekko rozrzedzić mlekiem, jogurtem lub wodą.