Aga, cieszę się, że jest nas więcej

Ja dokładnie z tego samego powodu. Oczywiście zdarza się, że trzeba się dostosować do sytuacji ale na co dzień wolę wczesny obiad niż śniadanie.
Grażynko, zapodam dziś kolejną zupę. Bo ja zupy bardzo lubię

i to takie niekonwencjonalne choć często oparte na zieleninie z ogrodu. I właśnie dziś taka zupa z zieleniną o nazwie:
ZUPA ZIEMNIACZANA Z ZIOŁAMI
składniki:
50dag ziemniaków
1l bulionu
3łyżki śmietany
2łyżki sosu sojowego
20dag dzikich ziół (pokrzywa, podbiał, krwawnik, szczaw, babka)
1 cebula
sól, pieprz
1łyżka oleju
sposób wyk.:
- ziemniaki obrać i ugotować w bulionie
- następnie rozgnieść/zmiksować je
- zioła umyć i drobno posiekać (trochę odłożyć do posypania)
- cebulę drobno posiekać i zeszklić
- dodać zioła, cebulę i przyprawy do zupy
- po ugotowaniu na talerzu dodać śmietanę
- posypać odrobiną ziół
