Gosiu bardzo dziękuję za przepis

na razie jeszcze mój zeszyt z przepisami nie wrócił, więc nie mogę porównać ze swoim

O przepisie na torcik cały czas pamiętam
hiacynta pisze:AGNESS a jak się robi flaczki jarskie?
FLACZKI JARSKIE
* 100g marchew
* 100g pietruszka
* 200g selery
* 100g pory
* 500g kapusta włoska
* koncentrat pomidorowy
* przyprawy- pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, imbir, majeranek, sól, przyprawa do flaków.
* mąka pszenna do zasmażki i smalec
Oczyszczone i umyte warzywa korzeniowe pokroić w cienkie słupki, podsmażyć na tłuszczu, dodać nieco wody i poszatkowaną kapustę, dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać koncentrat i przyprawy , aby uzyskać smak podobny do flaków. Z tłuszczu i mąki sporządzić zasmażkę, dodać do potrawy, zagotować.