Witaj
Mirko 
Zdjęcia są ważne. To nie są ilustracje w jakimś kolorowym piśmie, ale zwyczajne zdjęcia pokazujące, jak potrawa wygląda naprawdę.
Dzisiejszy przepis będzie wymagał większej ilości składników, zwłaszcza przypraw ale warto spróbować (ewentualnie zmniejszyć ich ilość

)
SABDŻI (
z kuchni indyjskiej)
składniki:
4 ziemniaki
2 marchewki
kalafior (teraz zimą może być mrożony)
puszka groszku
2 pomidory
1łyżeczka czarnej gorczycy
1łyżeczka kminku indyjskiego
0,5łyżeczki anyżu
kilka goździków
szczypta cynamonu
0,5łyżeczki imbiru
0,5łyżeczki kurkumy
szczypta ostrej papryki
0,5łyżeczki mielonej kolendry
1łyżeczka soli
olej do smażenia
sposób wyk.:
- ziemniaki, marchew obrać i pokroić w kostkę
- kalafior podzielić na małe różyczki
- smażyć w gorącym oleju osobno ziemniaki, marchew, kalafior
- przekładać usmażone i odsączone warzywa do osobnego naczynia
- dodać groszek i pokrojone pomidory
- wymieszać z solą i kolendrą
- pozostawić 3 łyżki oleju, na którym smażyły się warzywa na patelni
- na gorący olej wrzucić gorczycę, kminek, anyż i goździki
- jak zaczną "strzelać" dodać imbir, kurkumę, paprykę a na samym końcu cynamon
- usmażone przyprawy wrzucić do warzyw i wymieszać
- posypać zieleniną i podawać ciepłe albo w temp. pokojowej
