
Dzisiaj (własn ie teraz)robię kokosanki z Twojego przepisu.Masę wkładam do szprycy i wyciskam równe kulki-bez brudzenia rąk i sa jednakowej wielkości.
No przytyk musioł być-pewnie,że nie na parze bom trocha leniwobogusia177 pisze:Jadziu ,a czemu nie u mnie ,,,obraziłaś się ,,,????![]()
Aneczko ,,mosz zdolno ta Twoja córa ,,,chyba się w Ciebie wdała
Czy te kokoski ubijałaś w ciepłej wodzie ,,,,bo jakies oklapnięte ,,,,ale grunt że smakują ....
bogusia177 pisze:Polewa ciemna
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru pudru
3 łyżki wody
3 łyżki kakao
Składniki włożyć do garnka ,postawić na wolnym ogniu ,dobrze wymieszać i podgrzewać mieszając do zagotowania ,,,,gotowe...
Polewa biała
te same składniki ,tylko zamiast kakao ,dodajemy mleko łaciate
lub polewa też biała ale ......
sok z cytryny i ok.30 dag cukru pudru
Mieszamy tak długo aż powstanie gęsta lśniąca masa,jak będzie za gęsta to dodajemy parę kropel cytryny
albo lukier z białek
2 białka
20 dag cukru pudru,sok z cytryny
Białka z cukrem utrzeć na pulchną masę doprawić do smaku sokiem z cytryny ,
można dodać barwnika spożywczego i mamy kolorowy lukier.