Park krajobrazowy-minismok cz.2
- Andrzej Max
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Park krajobrazowy-minismok cz.2
Oliwko,
U hortensji to stosunkowo proste - bierzesz tegoroczne patyki półzdrewniałe, w miejscu cięcia smarujesz ukorzeniaczem, jak jest blisko oczko, to nacinasz i też do ukorzeniacza, robisz ołówkiem dziurkę w ziemi - w donicy, wsypujesz szczyptę podkorzenia i wkładasz patyk i ubijasz. Troszkę podlewasz i nakrywasz butelką "PET" - trochę obciętą by była bez zwężenia. Podlewasz raz na dwa tygodnie spryskiwaczem. Jak byś miała patyki dębolistnej... ;:2
U hortensji to stosunkowo proste - bierzesz tegoroczne patyki półzdrewniałe, w miejscu cięcia smarujesz ukorzeniaczem, jak jest blisko oczko, to nacinasz i też do ukorzeniacza, robisz ołówkiem dziurkę w ziemi - w donicy, wsypujesz szczyptę podkorzenia i wkładasz patyk i ubijasz. Troszkę podlewasz i nakrywasz butelką "PET" - trochę obciętą by była bez zwężenia. Podlewasz raz na dwa tygodnie spryskiwaczem. Jak byś miała patyki dębolistnej... ;:2
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Halo ,Halo!........witajcie zanim znowu COS padnie 8) .....Aura szaleje więc albo mam prąd bez łącznosci albo ani ani......słupy łamią się jak zapałki
.............wczoraj np mieliśmy chwilowo wieczorem prąd i nawet satelita przedarł się przez chmury więc była telewizja!
.......niestety Gazda po godzinie obcowania z TVN24 wyniósł tv-sat do stajenki :o..............
baranek był zadowolony wielce ale krótko bo o 22 znowu nie było prądu
,
kilka fotek via fotosik ale JAK?
.........jak smoki nie lubią zmian!
Kofani dziekuje za zejście ze szlaku do PK
........Andrzeju na Maxa pagóry są w Polsce południowej......tak równoleznikowo jak ZAKOPANE
ale bardziej na wschód....... dla orientacji to zaraz za przełęczą są słowackie TATRY BIAŁE
Oliwko patyk od Mag wsadziłam na skarpie piaszczysto-próchniczej wiosną.....liście puścił i nawet minipęd..sama nie wiem co dalej?
........teraz przywalił go śnieg wiec czego oko nie widzi sercu nie żal 8)
cmokasy i idę na fotodokształt
..........[ administratorom chyba się wydaje ze wszyscy są juz "hajtech"
]

baranek był zadowolony wielce ale krótko bo o 22 znowu nie było prądu

kilka fotek via fotosik ale JAK?

Kofani dziekuje za zejście ze szlaku do PK

Oliwko patyk od Mag wsadziłam na skarpie piaszczysto-próchniczej wiosną.....liście puścił i nawet minipęd..sama nie wiem co dalej?

cmokasy i idę na fotodokształt

nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Fotosik wolno chodzi ale podaję po kolei :
1- wchodzisz na fotosik i sie logujesz albo nie.
2 - dodaj zdjęcia - wskazujesz jakie dodać i zawsze z dysku jeśli masz na komputerze.
3 -przeglądaj i wybierasz zdjęcie
4 - na dole masz pomarańczowy napis "wyślij" i na niego klikasz ( możesz wysyłać po jednym albo od razu kilka zdjęć )
5 -jak się przy zdjęciu pojawi zielony "ptaszek" to wchodzisz w zakładkę "Moje zdjęcia". Dodane zdjęcie już tam będzie.
6 -na samym dole pod zdjęciem klikasz napis " pobierz pozostałe kody" i wybierasz 4 link ten z napisem "500mpx"
jeśli masz problem to podeślij mi takie linki jakie masz a ja ci poprawię i wyślę na PW.
1- wchodzisz na fotosik i sie logujesz albo nie.
2 - dodaj zdjęcia - wskazujesz jakie dodać i zawsze z dysku jeśli masz na komputerze.
3 -przeglądaj i wybierasz zdjęcie
4 - na dole masz pomarańczowy napis "wyślij" i na niego klikasz ( możesz wysyłać po jednym albo od razu kilka zdjęć )
5 -jak się przy zdjęciu pojawi zielony "ptaszek" to wchodzisz w zakładkę "Moje zdjęcia". Dodane zdjęcie już tam będzie.
6 -na samym dole pod zdjęciem klikasz napis " pobierz pozostałe kody" i wybierasz 4 link ten z napisem "500mpx"
jeśli masz problem to podeślij mi takie linki jakie masz a ja ci poprawię i wyślę na PW.
-
- Kontakt:
dziękuje Comusia
........popróbuję,chwilowo mam komunikaty pomaranczowe < brak wejscia/wyjscia]? :o

- Cynamon
- Od: 24 mar 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Smokini, jak dobrze, ze jestes
... a gdzie to zapasowe dynamo? moze w stajence, baranki (sasiada) nauczyc pedalowania ... jakies 'perpetum mobile' by sie przydalo ...
Zor. mowi, ze nalapie do worka i umyślnym do Was wysle ... oj, chyba ta nizowa pogoda na wszystkich juz dziala

Zor. mowi, ze nalapie do worka i umyślnym do Was wysle ... oj, chyba ta nizowa pogoda na wszystkich juz dziala

-
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Smoczusiu żyjesz?. No w tym roku to ta zima jesienią to nawet mnie zaskoczyła, nie tylko drogowców. U mnie wichura , leje deszcz, śniegu niema. Około 13godz wykonywałam slalom między spadającymi dachówkami.
Całuski Kaśka
Całuski Kaśka
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Czyżby przerwa w dostawie energii? Śnieżyca przygnała mnie na forum, a
smoka nie ma.
Hortensja cudo, gratuluję.
Pozdrawiam Dorota
smoka nie ma.
Hortensja cudo, gratuluję.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
-
- Kontakt:
Halo ,Halo........smok Wasz korespondent ze szpicbergenu :o ..........podziwiam i jestem wdzięczna ze działa jeszcze zielone FO
........Cynamuś prądu nie ma ale jest łącznośc
i baterie w laptopie
[ jeszcze]
jest też jodła na jaskini 8) ,słup lezy na polu a druty na drodze.........straty w ogrodzie policzę jak wyjdę bez urwania głowy
na całej połaci śnieg[50cm] .....daglezja z zielonej v jest biała ^ [elastycznosć tych drzew jest nieprawdopodobna]
Babisiu wiesz........"piękna jest ojczyzna nasza z lotu ptaka........"......trzymaj się!

jest też jodła na jaskini 8) ,słup lezy na polu a druty na drodze.........straty w ogrodzie policzę jak wyjdę bez urwania głowy

Babisiu wiesz........"piękna jest ojczyzna nasza z lotu ptaka........"......trzymaj się!
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Fotosik już działa po staremu.
Szybcy są :P
Oby drogowcy i służby odśnieżania też mieli takie tempo :P
Szybcy są :P
Oby drogowcy i służby odśnieżania też mieli takie tempo :P
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Smoku, na pocieszenie: Lubelszczyzna zasypana także, energii cały dzień nie było.
W pracy - bezrobocie, w domu nastrój przy świecy, a centralne na pompkę
.
Od czterdziestu minut ani razy nie mrugnęło, może już tak zostanie, choć nadal pada.
Rośliny rozpłaszczone, jak rozjechana żaba, nawet nie chce mi się tego obtrząsać, bo wieje zawsze w oczy
W pracy - bezrobocie, w domu nastrój przy świecy, a centralne na pompkę

Od czterdziestu minut ani razy nie mrugnęło, może już tak zostanie, choć nadal pada.
Rośliny rozpłaszczone, jak rozjechana żaba, nawet nie chce mi się tego obtrząsać, bo wieje zawsze w oczy

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
No ... miło wiedzieć,że jaskinia nie zasypana,że smoczynka nie została zmuszona do zimowego snu.
Chcemy zdjęć,pragniemy zobaczyć tę smoczą krainę ubraną w jesienną zimę :P
Chcemy zdjęć,pragniemy zobaczyć tę smoczą krainę ubraną w jesienną zimę :P
- Andrzej Max
- Kontakt:
Witaj zasypana smoczyco górska !
Pewnie wszystko przez szalejącego jakiegoś Rogogona Węgierskiego co i ogniem i lodem zionąć pono potrafi...
A na fotosika nie ma co liczyć , bo co rusz regulaminy zmieniają ( teraz bez płacenia to tylko 100 zdjęć na koncie można mieć, już nie wystarczy im miesięczne ograniczenie transferu! Jak nie chcesz koniecznie trzymać zdjęć w "albumach" na fotosiku, to polecam Slide - wystarczy że klikniesz na obrazek.
Obok obrazka jest przycisk przeglądaj - i wybierasz zdjęcie ze swojego komputera. Jak się wyświetli - to pod spodem masz ramkę z czterema linijkami do obrazków - wybierasz ostatnią - zaznaczasz i kopiujesz (klawisze : ctrl + c) i wstawiasz w tekst (ctrl+V). Wszystko! ;)

Pewnie wszystko przez szalejącego jakiegoś Rogogona Węgierskiego co i ogniem i lodem zionąć pono potrafi...

A na fotosika nie ma co liczyć , bo co rusz regulaminy zmieniają ( teraz bez płacenia to tylko 100 zdjęć na koncie można mieć, już nie wystarczy im miesięczne ograniczenie transferu! Jak nie chcesz koniecznie trzymać zdjęć w "albumach" na fotosiku, to polecam Slide - wystarczy że klikniesz na obrazek.

Obok obrazka jest przycisk przeglądaj - i wybierasz zdjęcie ze swojego komputera. Jak się wyświetli - to pod spodem masz ramkę z czterema linijkami do obrazków - wybierasz ostatnią - zaznaczasz i kopiujesz (klawisze : ctrl + c) i wstawiasz w tekst (ctrl+V). Wszystko! ;)
-
- Kontakt:
dziękuję Andrzeju na MAXA
......u smoków już Swięta

- Andrzej Max
- Kontakt:
Jejku, ale czarodziejsko...