To co lubię najbardziej.
Przepisy które tu umieszczę, są sprawdzone na moim podniebienu
lubiane przez moją rodzinę i przyjaciół

Sernik wiedeński
1 kg. sera białego (zmielić przez maszynkę)
1 paczka masła
10 jajek
1 szkl. cukru
1 op. budyniu śmietankowego
1 szkl. mleka
sok z 1 cytryny
otarta skórka z 1 cytryny i 1 pomarańcza
rodzynki
Ciasto czekoladowe (na spód)
1 szkl. mąki
3/4 p. masła
1/3 szkl. cukru
2 żółtka
płaska łyżeczka pr. do pieczenia
3 łyżki kakao
Zagnieść ciasto z podanych składników i zamrozić.
Masa serowa
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać masło.
Następnie ser i budyń rozpuszczony w mleku
Sok z cytryny, skórkę z cytryny i pomarańczy oraz rodzynki
Na koniec ubite białka.
Dużą tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na grubym tarle zetrzeć ciasto i wyłożyć masę serową.
Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 80 minut.
Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem