Gosiu 
w imieniu wszystkich zainteresowanych bardzo dziękuję za utworzenie tego wątku. Mam nadzieję, że inicjatywa jak wyszła od niektórych forumowiczów będzie pomocną dla wszystkich, którzy chcieliby widzieć w swoim ogrodzie róże, sprawdzone w swoich ogrodach.
Wielu nowych forumowiczów do których zaliczam się również ja ma niewielkie doświadczenie w uprawie tych pięknych kwiatów i bardzo chętnie skorzystamy z pomocy już doświadczonych ogrodników i podziękujemy za pomoc w wyszykiwaniu odmian, które już rosną w Waszych ogrodach od kilku lat i nie sprawiają większych problemów.
Namawiam jednak wszystkich, którzy chcą przyjąć do siebie te przepiękne kwiaty do swojego ogrodu, by uwzględniły warunki jakie istnieją w ich ogrodach i informacje uzyskane przetwarzały i dostosowywały do własnych warunków klimatycznych i glebowych.
Teraz nadchodzi dobry czas na refleksje, gdyż sezon różany nam się zakończył i możemy przemyśleć swoje obserwacje i propozycje, by przygotować wiosenną listę zakupów na następny sezon.
Zapraszam wszystkich do wątku, który będziemy tworzyć wspólnie z korzyścią dla siebie i innych.
Dzięki pomocy
Gosi/Deride/ wątek łatwo znajdziecie wchodząc do sekcji Róże - nie sposób go nie zauważyć.
Jeszcze raz serdecznie dziękuję
Gosi i zapraszam wszystkich do wspólnego redagowania naszej małej encyklopedii róż rosnących w naszych ogrodach, które możemy z czystym sumieniem polecić innym.
Nie pozostaje mi nic więcej jak zaprosić wszystkich do wspólnego tworzenia tego wątku. Dziękuję