Zabezpieczanie pianki montażowej i drewna

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
majsterqrczak
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 2 lip 2014, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Zabezpieczanie pianki montażowej i drewna

Post »

Witam, chciałbym zasięgnąć porady odnośnie zabezpieczania pianki montażowej( na opakowaniu pisze żeby zabezpieczyć farbą przed promieniami UV) jak i drewna w mojej szklarni(przed wilgocią. Kupno specyfiku powierzyłem bliskiej osobie i dostałem impregnat do drewna. Dodam że powierzchnie drewna jest w kiepskim stanie, nieoszlifowana i mam obawy co do zastosowania impregnatu do takich powierzchni. Kupić farbę czy próbować z tym co mam :wink: ? Ah no i jeszcze przy jakiej temperaturze mam to malować? Jak będzie 10 stopni to da rade?
kaLo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zabezpieczanie pianki montażowej i drewna

Post »

Impregnaty,jako roztwory odpowiednich soli w rozpuszczalnikach -woda lub benzyna,czy nafta,doskonale nadają się do zastosowań na nie oszlifowane drewno,tarcicę itp.Pianka wewnątrz szklarni nie jest narażona na UV.Na zewnątrz możesz zabezpieczyć jakąkolwiek farbą emulsyjną fasadową,albo rozrobionym "na śmietanę"klejem do glazury.Na każdym specyfiku producent podaje zakres temperatur stosowania i przechowywania.
majsterqrczak
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 2 lip 2014, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ok dzięki za pomoc ;) Farba do metalu może być na tą piankę :uszy ?
kaLo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jeżeli nie rozpuści,to może.
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”