co to za robak?
co to za robak?
Witam
Interesuje mnie co to za robak,
Jedyne co mi przyszlo do glowy to forum ogrodniczne. Mam nadzieje ze ktos mi pomoże
http://zapodaj.net/images/c496f23962bfa.jpg
Interesuje mnie co to za robak,
Jedyne co mi przyszlo do glowy to forum ogrodniczne. Mam nadzieje ze ktos mi pomoże
http://zapodaj.net/images/c496f23962bfa.jpg
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: co to za robak?
Zdjęcie nie działa
Mieszkam w Anglii i wczoraj przeprowadziłem się do nowego domu, dzisiaj rano wstałem i na podłodze były dwie te stonogi. Dom czysty i zadbany.
Jaki może być tego powód? Co robić?
Jaki może być tego powód? Co robić?
- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Koneksja pisze: Jaki może być tego powód? Co robić?
Masz gdzieś rozkładające się drewno w domu i dużą wilgoć.
Zostały pozostałości po kominku(taka obtoczka drewniana) ale jest ona twarda i sucha. Nie widzę tez nic co mogłoby być wilgotne. Szczerze mówiąc zdziwiłem się. Jakieś sposoby żebym więcej tego nie zobaczył? Bo pierwszy dzień i juz jakaś stonoga... A dom jest naprawdę ładny i czysty
- Plumi
- Od: 20 cze 2011, o 14:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przeszukaj dom,mogą żyć w piwnicy(strychu),pod boazerią,pod podłogą,pod wykładziną pod szafkami.Mogą też przychodzić z zewnątrz,pozbądź się opadłych liści i osusz wszystko co znajduje się wokół domu,giną kiedy wilgotność spada poniżej 86%
Możesz je wyłapać zastawiając pułapki,wydrążony ziemniak,marchew,tekturę falistą i po 1-2 tygodniach wyrzuć(byle z dala od domu)
Możesz je wyłapać zastawiając pułapki,wydrążony ziemniak,marchew,tekturę falistą i po 1-2 tygodniach wyrzuć(byle z dala od domu)
Kwiaty to resztki Raju.
Całkowicie nie szkodliwe. jednakże jak zaznaczono, lubią wilgoć. Jeśli je zauważasz, to zwróc uwagę, iż daleko nie odchodzą od miejsca zamieszkania. zwróć uwagę gdzie mieszają. nie masz czasem. np. zabudowanej wanny, prysznica, gdzie często powstaje pkt rosy, a więc w pomieszczeniu słabo wentylowanym, wilgotnym sobie tam mieszka? Sprawdziłbym stan uszczelnień w okolicach rur kanalizacyjnych.