Bateria kuchenna obracana... nie obraca się
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bateria kuchenna obracana... nie obraca się
Mam baterię kuchenną obracaną z wyciąganą wylewką- problem właśnie z tym obracaniem: jest co raz ciężej i zakres co raz bardziej ograniczony. Da się to jakoś czyścić, smarować bez rozkręcania, zapuścić czymś?
Każdy potrzebuje prawdy. Wielu, o ironio, tak bardzo, że zamiast jej poszukać- prawdą nazywają kłamstwo!
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Bateria kuchenna obracana... nie obraca się
Chyba kamień osiadł. Nie wiem czy da radę bez rozkręcania, jakimś środkiem na kamień obczyścić na tyle, by kręciła się bez oporu.
- maryann
A jeśliby rozbierać- to od góry, rączkę... i jakoś tak?
Każdy potrzebuje prawdy. Wielu, o ironio, tak bardzo, że zamiast jej poszukać- prawdą nazywają kłamstwo!
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Zapewne będzie trzeba ją rozkręcić od spodu. Góra umożliwi tylko oczyszczenie zaworu od otwierania i zamykania wody, a nie miejsca obracania nosa. Może spróbuj jakimś środkiem spryskać do odkamieniania np kabiny prysznicowej. Spryskiwać i okręcać.
Miałam kiedyś ten sam problem. Jak nie umiesz to się do tego nie zabieraj. Ja musiałam wezwać fachowca i niestety trzeba było coś wymienić.
Alicja
Alicja
- maryann
Zmontowałem wszystkie meble w kuchni, zlew, syfon i tę baterię też instalowałem... Trochę pojęcia mam.
Tylko nigdy nie rozbierałem baterii; nie wiem na co się przygotować- czy jak rozbiorę, to czy do poskładania nie muszę mieć jakiejś nowej uszczelki itp?
Tylko nigdy nie rozbierałem baterii; nie wiem na co się przygotować- czy jak rozbiorę, to czy do poskładania nie muszę mieć jakiejś nowej uszczelki itp?