Co się dzieje z moim agrestem ??? Brązowe liście.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 21 sie 2014, o 12:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co się dzieje z moim agrestem ??? Brązowe liście.
Witam!
Przygodę z agrestem dopiero zaczynam i niestety nie jestem w stanie stwierdzić co się dzieje z moimi roślinkami. Roślinki posadzone w listopadzie 2013 , odmiana Rodnik. Niepokoi mnie brązowienie krawędzi liści które, postępuje w kierunku rdzenia. Proszę o pomoc. W załączeniu zdjęcia roślinki.
§ 3.7 Zdjęcia i grafiki wstawiane do postów powinny być związane wyłącznie z treścią merytoryczną wątku. Maksymalny dopuszczalny rozmiar zdjęć to 900x600 , zalecamy: 500x375 pix lub 640x480 pix.
marcinpruszcz
Przygodę z agrestem dopiero zaczynam i niestety nie jestem w stanie stwierdzić co się dzieje z moimi roślinkami. Roślinki posadzone w listopadzie 2013 , odmiana Rodnik. Niepokoi mnie brązowienie krawędzi liści które, postępuje w kierunku rdzenia. Proszę o pomoc. W załączeniu zdjęcia roślinki.
§ 3.7 Zdjęcia i grafiki wstawiane do postów powinny być związane wyłącznie z treścią merytoryczną wątku. Maksymalny dopuszczalny rozmiar zdjęć to 900x600 , zalecamy: 500x375 pix lub 640x480 pix.
marcinpruszcz
Krzyś
-
- 500p
- Od: 3 mar 2012, o 16:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Co się dzieje z moim agrestem ??? Brązowe liście.
Na moje oko, sucha, zbita i mało przewiewna gleba.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 21 sie 2014, o 12:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
hm... gleba tam jest taka średnia 3 klasa, zbita raczej nie jest, no i leje co dziennie więc o suszy nie ma mowy.
Krzyś
No niestety jesień się zbliża, mamy też za sobą fale upałów w tym roku i liście różnych drzew i krzewów w tym owocowych nie wyglądają już świeżo.Młode krzewy niezależnie od pogody powinny być w 1 sezonie podlewane, bo potrzebne to do ukorzenienia.Wiosną będzie ok.