Bardzo proszę o identyfikacje poniższych roślinek
1. Ta roślinka rośnie sobie samopas, ma dwa długie, giętkie odnóża, ale się nie pnie

A tu jej listek

2. Ta roślina wyrasta wszędzie, nawet w pęknięciach betonu, szybko rośnie, trudno ją wyrwać

3. To rośnie pod jałowcem, ma już około metra. Liście są ''owłosione'', bardzo delikatne w dotyku, miękkie, delikatne i łatwo je uszkodzić

4. To się pnie po siatce, na pewno nie jest to winogrono. Słyszałam, że to chwast (jaki?)

5. To jest coś okropnego. Rośnie wszędzie i w każdym miejscu ma takie podziurawione liście. Nie idzie tego wyrwać z ziemi. Jest bardzo wysokie, w niektórych miejscach dochodzi do 150 cm

Na jesień wypuszcza fioletowe ''kłosy''- bardzo ładne i gęste, po zimie wciąż są ich pozostałości na sąsiedniej działce- wklejam zdj

6. Ta roślinka, podobnie jak roślina nr 3, ma delikatne, owłosione listki, ale jest niska i bardziej się kładzie niz rośnie ku górze

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Mam nadzieję, że mi pomożecie zidentyfikować te roślinki. Jestem początkującym ogrodnikiem- ''baba z miasta'' i dopiero zaczynam swoją przygodę.
Pozdrawiam