Na forum jestem nowa i bardzo liczę na Waszą pomoc. Przeczytałam już wieeeele wątków odnośnie urządzania ogrodu, nie tylko na tym forum, ale niestety mam totalny mętlik w głowie. Do zagospodarowania mam kawałek ziemi, jak na poniższych zdjęciach.

Wymiary to ok. 7-8 x 3 m. Dłuższym bokiem przylega do północnej strony ale oświetlona jest słońcem od wschodu oraz do godziny 12-13 z południa. Później słońce przechodzi na drugą stronę domu i jest w cieniu. Gleba przepuszczalna, kwaśna, z piaskiem, raczej niezbyt żyzna. Latem ogród podlewamy często. Mogę też górą podsypać warstwę jakiejś lepszej ziemi jeśli będzie taka konieczność.
Chciałabym tam coś ładnego, z ładem i składem. Myślałam o trzonie z jakichś krzewów ozdobnych niewielkich, coś iglastego (widziałam takie iglaki szczepione na pieńku ale nie wiem jak duże one rosną

Siatka będzie przykryta panelami drewnianymi, ewentualnie matą wiklinową.
Chciałabym żeby to wszystko tworzyło taką całość, najlepiej jakoś kaskadowo... Wdaje mi się, że chyba za dużo bym chciała jak na 21 m2

Może ktoś pomoże mi to jakoś uporządkować? Bo jak na razie daleko tej mojej koncepcji do spójności ;).
Będę wdzięczna baaaaadzo!
miniqa