Poprzednia część mojej opowieści o ogródeczku małym jak pudełko zapałek jest tu
Pogoda cudowna, więc nie sposób w murach siedzieć i tak udało się nam już popracować. Zima dla roślin okazała się być łaskawą, choć pewnie jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa. Ale nie ma co zamartwiać się na zapas, lepiej z uśmiechem na buzi zmierzyć się z kolejnym dniem, w nadziei, że będzie równie przyjemny jak miniony.
Wiosnę widać już w moim malutkim ogródku

I mam nadzieję, że będzie coraz więcej do pokazania
Spokojnego tygodnia pracy

Agnieszko melduje się w nowej części...
 Agnieszko melduje się w nowej części...  

nieśmiało zagląda do ogrodów. Miniony tydzień był u nas bardzo przyjemny
  nieśmiało zagląda do ogrodów. Miniony tydzień był u nas bardzo przyjemny  , z plusowymi temperaturami
 , z plusowymi temperaturami  . Za to dziś od rana chłodno i pochmurno, jakby natura wynagrodzić mi chciała niemożność pobytu na działeczce
 . Za to dziś od rana chłodno i pochmurno, jakby natura wynagrodzić mi chciała niemożność pobytu na działeczce  No alei trzeba wysiać następne kwiatuszki, paprykę... I begonie też powinnam posadzić, może się uda, tylko po ziemię pojadę, bo coś mało jej  już zostało
 No alei trzeba wysiać następne kwiatuszki, paprykę... I begonie też powinnam posadzić, może się uda, tylko po ziemię pojadę, bo coś mało jej  już zostało  

niż
  niż 

Widziałam Twoje kokoryczki i skuszona twoimi "wariatkami" też zamówiłam sobie jedną właśnie koryczkę variegatę, o
 Widziałam Twoje kokoryczki i skuszona twoimi "wariatkami" też zamówiłam sobie jedną właśnie koryczkę variegatę, o  

Ale czego się nie zrobi dla ukochanej żonki
 Ale czego się nie zrobi dla ukochanej żonki 

, reszta ale już nie doniczkowych pięknie kły pokazuje
 , reszta ale już nie doniczkowych pięknie kły pokazuje  

, przez to ją kupiłam. I ciekawi mnie, czy rzeczywiście będzie żółta
 , przez to ją kupiłam. I ciekawi mnie, czy rzeczywiście będzie żółta