Posadziłam drzewka i krzewy owocowe i co dalej?
-
- 500p
- Od: 2 kwie 2013, o 08:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Posadziłam drzewka i krzewy owocowe i co dalej?
Witam,
posadziłam drzewka owocowe: jabłonie (rajka i topaz), grusze(konferencja, lukasówka, bonkreta williamsa, faworytka), wiśnie (groniasta i sabina) i czereśnie (rivan i vega) oraz krzewy owocowe: porzeczki czarne, czerwone i maliny...wszystko kopane z gruntu. Mam pytanie co dalej. Czy należy je okryć na zimę, tzn. mam na myśli drzewka bo krzewy to raczej nie...
posadziłam drzewka owocowe: jabłonie (rajka i topaz), grusze(konferencja, lukasówka, bonkreta williamsa, faworytka), wiśnie (groniasta i sabina) i czereśnie (rivan i vega) oraz krzewy owocowe: porzeczki czarne, czerwone i maliny...wszystko kopane z gruntu. Mam pytanie co dalej. Czy należy je okryć na zimę, tzn. mam na myśli drzewka bo krzewy to raczej nie...
MONIA
Zapraszam:)
Re: Posadziłam drzewka i krzewy owocowe i co dalej?
Można małe kopczyki z ziemi uformować wokół pnia, wiosną rozgarnąć na kształt misy i podczas podlewania nie będzie woda uciekać.
Pozdrawiam.
and777
Pozdrawiam.
and777
-
- 200p
- Od: 27 sty 2012, o 22:07
monberka pisze:posadziłam drzewka owocowe:

-
- 500p
- Od: 2 kwie 2013, o 08:40
Dziękuję za odpowiedzi, chcę się jednak dowiedzieć, czy pryskać czymś zapobiegawczo na wiosnę?
MONIA
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 26 wrz 2013, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Nie ma sensu pryskać tak wcześnie... Gdy drzewa się na stale zakorzenią to jak coś będzie się działo.