Rovral Flo_Aquaflo
- aśka2006
- 500p
- Od: 18 gru 2007, o 13:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rovral Flo_Aquaflo
Witam,
skuszona reklamą w działkowcu zakupiłam preparat Rovral Flo (bo ten był) z zamiarem zwalczania szarej pleśni na pomidorach i papryce pod osłonami. Ku mojemu zdziwieniu na ulotce znalazłam dawkowanie dotyczące oprysku malin i kapusty głowiastej?????
Poszukałam w necie i znalazłam informację o stężeniu oprysku pomidor/papryka 0,2% dla preparatu Rovral Aquaflo....ale ani słowa o karencji dla pomidorów i papryki. Czy oba preparaty mają to samo stężenie? Czy Rovral Flo w takim samym stężeniu należy zastosować? 0,2%
Czy posiadacie takie informacje?
skuszona reklamą w działkowcu zakupiłam preparat Rovral Flo (bo ten był) z zamiarem zwalczania szarej pleśni na pomidorach i papryce pod osłonami. Ku mojemu zdziwieniu na ulotce znalazłam dawkowanie dotyczące oprysku malin i kapusty głowiastej?????
Poszukałam w necie i znalazłam informację o stężeniu oprysku pomidor/papryka 0,2% dla preparatu Rovral Aquaflo....ale ani słowa o karencji dla pomidorów i papryki. Czy oba preparaty mają to samo stężenie? Czy Rovral Flo w takim samym stężeniu należy zastosować? 0,2%
Czy posiadacie takie informacje?
Aśka
-
- 200p
- Od: 20 lut 2012, o 12:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rovral Flo_Aquaflo
proszę sobie dokładnie sprawdzić http://www.bip.minrol.gov.pl/DesktopDef ... 4&LangId=0
Pozdrawiam Piotr
- aśka2006
- 500p
Bardzo dziękuję...przydatna strona zachowam sobie
Wychodzi na to, że Rovral Flo i Aquaflo to jedno i to samo.

Wychodzi na to, że Rovral Flo i Aquaflo to jedno i to samo.
Aśka
-
- 200p
- Od: 20 lut 2012, o 12:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
biorąc pod uwagę substancję aktywną, tak. Trzeba tylko pamiętać że stary Rovlar Flo miał jej tylko 255 g w litrze środka, natomiast ten nowy ma 500. A swoją drogą to ciekawe kto jeszcze sprzedaje stary??? Ale może lepiej cicho sza 

Pozdrawiam Piotr
- aśka2006
- 500p
No tak to już teraz wiem dlaczego w starym 0,2% roztwór a w nowym 0,1%
Dziękuję za pomoc....pomidory opryskane na szarą pleśń...jeszcze ZZ się czai na kilku liściach.

Dziękuję za pomoc....pomidory opryskane na szarą pleśń...jeszcze ZZ się czai na kilku liściach.
Aśka