http://niezalezna.pl/42598-tak-falszuja-nam-jedzenie
Miało być lepiej, wszystkim!

Jak świat światem to zawsze bogaci się bogacą i nie jest to żadna nowość. Historię chyba znasz ?Tomek-Warszawa pisze: Miało być lepiej, wszystkim!Tymczasem biedni są coraz biedniejsi a bogaci coraz bogatsi, nie ma klasy średniej, która powinna być najliczniejsza. I już tylko gorzej może być bo nikt nie myśli o poprawie bytu ludzi tylko słowa, gesty, cyrk i teatr...
Często ludzie bogaci kupują tanią żywność(niezdrową) bo im szkoda pieniędzy wolą zaoszczędzić pieniądze a stracić na zdrowiu.Biedny kupi podrabiane wędliny bo są tańsze i nie kupi droższej bo jest lepsza
O tym mówili w TTV jak producenci oszukują na zawartości tłuszczu w maśle ,na oliwi z oliwek i innych produktach o tym oglądałem cały program.Co do masła to wystarczy czytać zawartość tłuszczu zamiast ceny
Moja sąsiadka jest kasjerką w Biedronce i ludzie tam lecą na cenę anie na jakość. W Biedronce nie kupuje nic bo tam mają produkty gorszej jakość i podróbki oryginałów. Dobrze że robisz własne wyroby to się przynajmniej nie trujesz. Kopytka kupne nie dorównują nawet w połowie robionym tym przez moją babcię. Co własne to własneJak często robisz zakupy w Biedronce i jak często zaglądasz ludziom do portfela ?
O maśle to mówili wiele razy że jest sztucznie utwardzane. U nas kupuje się Optima Cardio.Zapytam przewrotnie - jakie masło sam polecasz ?
Ups...Tomek-Warszawa pisze:O maśle to mówili wiele razy że jest sztucznie utwardzane. U nas kupuje się Optima Cardio.Zapytam przewrotnie - jakie masło sam polecasz ?