Witam.
Potrzebuję kosiarki. Mój budżet to tak powiedzmy do 2500zł.
Powierzchnia koszenia to 15a, potrzebuję kosiarki niezawodnej i wytrzymałem, koniecznie z napędem.
Możecie coś polecić, coś sprawdzonego i niezawodnego?
Prosze bardzo o możliwie szybką odpowiedź.
Kosiarka spalinowa[2000-2500zł]
- gemciu83
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2008, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Kosiarka spalinowa[2000-2500zł]
Ja mam Wolfa za 1300zł z alegro z silnikiem B&S 6,75KM bez napędu chodzi jak burza.
Tobie wystarczy silnik 4-5KM ale im bliżej 5KM tym lepiej, a nawet 6KM Ci nie zaszkodzi większa moc mniejsze obciążenie dla silnika jak trawa będzie większa.
Z firm to NAC'a możesz wziąć za 1600zł masz już bardzo dobry sprzęt aż nadto jak na Twoje potrzeby. Jak chcesz wydać całą kwotę to John Deere'a masz 8KM i 54cm szerokość koszenia. To jak na Twoje warunki to to jest kombajn !
Z mocnych kosiarek to jeszcze MTD polecam.
Tobie wystarczy silnik 4-5KM ale im bliżej 5KM tym lepiej, a nawet 6KM Ci nie zaszkodzi większa moc mniejsze obciążenie dla silnika jak trawa będzie większa.
Z firm to NAC'a możesz wziąć za 1600zł masz już bardzo dobry sprzęt aż nadto jak na Twoje potrzeby. Jak chcesz wydać całą kwotę to John Deere'a masz 8KM i 54cm szerokość koszenia. To jak na Twoje warunki to to jest kombajn !
Re: Kosiarka spalinowa[2000-2500zł]
Dzięki, a mógłbyś podać jakiś konkretny model - najlepiej link do kupna + sklep internetowy zajmujący się dystrybucją?gemciu83 pisze:Ja mam Wolfa za 1300zł z alegro z silnikiem B&S 6,75KM bez napędu chodzi jak burza.
Nie ukrywam, że jestem zielony w tych sprawach, nie chciałbym kupić jakiegoś szajsu.
Tylko prosiłbym z napędem, bo nie tylko ja będę kosił, a wiadomo - kobietom bez napędu może być ciężko, zwłaszcza, że do koszenia jest spory kawałek.
Z góry dziękuję.

Zapraszam do nowszego wątku o kosiarkach, ten wątek zamykam, pomidorzanka
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =5&t=76486