opadanie liści rdestu auberta
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 lip 2006, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
opadanie liści rdestu auberta
Mam coroczny problem z chorobą grzybową liści rdestu. Latem masowo brązowieją liście i opadają co czyni, że jest nie co łysawa. Proszę o poradę jak to zwalczać ?
Re: opadanie liści rdestu auberta
A robiłeś opryski? Czy mimo to rośnie? Może być grzyb, ale to może też być fizjologiczne. To bardzo szybko przyrastajace pnącze i po prostu zrzuca starsze liście spod spodu z braku światła i przewiewu.U mnie tak było co roku, a miałam go chyba z 10 lat w pobliżu tarasu.W końcu go skasowałam, rósł szaleńczo, a te opadające zżółkłe i przyschnięte liście latem mnie wkurzały. Szczególnie po nieco wietrznych dniach był wieczny śmietnik.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 lip 2006, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sądząc po rozrastających się plamach martwicznych to raczej grzyb. Wcześniej tego nie miałem. Miał zielone liście przez cały rok. Potem zaczął łysieć i wypuszczać nowe liście
Przyrastając szybko zasłania promienie słoneczne.Brak przewiewu i tak zwana parówka ,,ciepło i wilgotno '' i mamy problem.
Jedynie oprysk na grzyba ./mam podobny czasem problem z winoroślą / Topsinem psiuknij .
Jedynie oprysk na grzyba ./mam podobny czasem problem z winoroślą / Topsinem psiuknij .
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.