Przegląd urządzeń spalinowych i nietylko

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
profiii
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 17 lut 2013, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Przegląd urządzeń spalinowych i nietylko

Post »

Witam,
chętnie podpowiem co należy zrobić lub na co zwrócić uwagę przy przeglądzie lub zakupie spalinowych urządzeniach ogrodowych.
arkawroc
200p
200p
Od: 24 sty 2011, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przegląd urządzeń spalinowych i nietylko

Post »

Jeśli masz wiedzę to podziel się tutaj czym należy się kierować przy zakupie na co zwrócić uwagę itp. itd i to samo przy przeglądach. Na pewno nie jeden użytkownik tego forum skorzysta z porad
Awatar użytkownika
Boxx
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 2 maja 2011, o 15:49

Post »

Ja mam takie pytanie. w sezonie 2012 kupiłem kose spalinowa stihll. Czy jeśli ja będę chciał uruchomić w tym sezonie to będę musiał wykonać jakieś wstępne przygotowania do sezonu ? Kosa była nówka igła ze sklepu. używana była tylko raz poprzedniego sezonu.
profiii
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 17 lut 2013, o 19:11

Post »

Jeśli nie wylałeś paliwa lub wypaliłeś z kosy to wylej(Pamiętajmy że niestety paliwo się starzeje -producenci maszyn mówią że max do 3 miesięcy można trzymać). Kup świeże paliwo, zrób mieszankę 1:50 , ważna jest przekładnia kątowa żeby był w niej smar(jeśli twój Stihl ma śrubę w przekładni, jeśli nie to nic nie rób) i odpalaj.

Moje uwagi przy kosie:
- na koniec sezonu wypalamy paliwo z kosy. Z kanistra wylewamy
- raz w roku smarujemy wałek napędowy(jeśli nie wiecie jak niech to zrobi za was serwis)
- przekładnia kątowa wymaga smarowania
- kanister na paliwo najlepiej atestowany , nie po spryskiwaczach itp
- ważny jest dobór żyłki(grubość) do mocy silnika
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”