Dlaczego róża pnąca nie kwitnie?
- piortkowice
- 1000p

- Od: 13 sty 2013, o 11:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dlaczego róża pnąca nie kwitnie?
witam, mam pytanko, posiadam na swojej dzałeczce starą różę pnącą, po ppoprzednim właścicielu. Jestem początkująca i poszukuję odpowiedzi co zrobić, aby zakwitła, nawoziłam w tamtym roku, przycięłam lekko i nadal nic

-
idepozapalki
- 200p

- Od: 17 maja 2012, o 20:44
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Dlaczego róża pnąca nie kwitnie?
To zależy od tego jaką róże masz - jeśli kwitnie tylko raz, a Ty przycięłaś ją wiosną to pozbawiłaś ją kwiatów.
Gorzej jeśli powtarza kwitnienie i nie kwitła - ja na Twoim miejscu pomyślałabym na wymianie jej ziemi i wiosną dodaniu jej ziemi kompostowej - nie tylko samym nawożeniu.
Gorzej jeśli powtarza kwitnienie i nie kwitła - ja na Twoim miejscu pomyślałabym na wymianie jej ziemi i wiosną dodaniu jej ziemi kompostowej - nie tylko samym nawożeniu.
- piortkowice
- 1000p

- Od: 13 sty 2013, o 11:22
wszystkim bardzo dziękuję za porady, chyba za bardzo ją chlasnęłam i sie wkurzyła na mnie.
Rzeczywiście cięlam ją na wiosnę to porządnie, było to własnie 2 lata temu, wstyd się przyznać ale marny ze mnie początkujący ogrodnik
mam nadzieję że już mi to nigdy do glowy nie wpadnie
dziękuję za odpowiedż, miejmy nadzieję ze za rok ujrzę na niej choć odrobinkę koloru a nie tylko zielone pędy
pozdrawiam
mam nadzieję że już mi to nigdy do glowy nie wpadnie
dziękuję za odpowiedż, miejmy nadzieję ze za rok ujrzę na niej choć odrobinkę koloru a nie tylko zielone pędy
pozdrawiam
Również mam ten sam problem, róża urosła naokoło 3 metry w górę, jednak nie było ani jednego nawet pączka, mimo że nie była przycinana od posadzenia . . . i nie była nawożona, postaram się zmienić ziemię na bardziej wartościową i zobaczymy co będzie ;)