Plany dotyczące ograniczeń w dostępie do naturalnych leków

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Plany dotyczące ograniczeń w dostępie do naturalnych leków

Post »

Plany dotyczące ograniczenia w dostępie do naturalnych leków nie przynoszących zysków takich jak chemiczne, pewnym grupom, korporacjom.
Otrzymałem w mailingu z grupy zajmującej się leczeniem.
Ważny ! dokument na YouTube demaskujący plany w stosunku do naszego zdrowia, opisujący problem, przyczyny , oczywiste... prawda... ?

Polecam uważnie obejrzeć ! :idea: :idea: :idea:
http://www.youtube.com/watch?v=j07fpUiz ... e=youtu.be

Pieniądze decydują o wszystkim w "obecnym układzie sił powiązanych"
Nasze zdrowie - a co to znaczy dla nich ??? :?
Kwoty: miliardy EUR.
Mamy to co chcieliśmy... proszę bardzo... ciąg dalszy układanki... :cry:

* Wątek związany tematycznie ze zdrowiem - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=1&t=57310
Dopiero dziś widzimy, że informacje wcześniej zamieszczone dotyczące szczepień nie były spiskowymi teoriami - leki i szczepionki = wielkie pieniądze, władza i kontrola. :idea:

PS. Przyklejam temat globalnie na 1-2 dni , ponieważ tu chodzi o nasze zdrowie i życie.
Awatar użytkownika
Mariusz_S
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lut 2008, o 01:12
Kontakt:

Re: Plany dotyczące ograniczeń w dostępie do naturalnych leków

Post »

Nie znam sie na lekach, myślę natomiast, że znam sie nieźle na polityce i mechanizmach "rządzenia".
Adminie, nie podoba mi się wybitnie Twój sposób podawania takich wiadomości - insynuacje, niedopowiedzenia, oni, my itd.
Zakładając, że filmik nie mija się z prawdą widać tutaj klasyczną walkę interesów - koncerny farmaceutyczne kontra mali wytwórcy. Wszystko oczywiście pod hasłem interesu "konsumenta". Ja wcale nie jestem przekonany, że taka sama substancja czynna co w ziołach uzyskana sztucznie nie będzie tańsza. I rozumiem także, że temu komu nagle może paść firma szuka wyjścia z sytuacji.
Lobbing, petycje itd. to norma w demokracji. Każdy walczy o swoje. Nie ma sensu ubierać tego w "układ sił powiązanych". Rozsądek przede wszystkim...
Mariusz Surowiński
Poradnik o trawach
Awatar użytkownika
Administrator
---
Kontakt:

Post »

Nie widziałem w tym filmie żadnych niejasności. Dla mnie w każdym razie wszystko było jasne, oglądając. Sprawa prosto przedstawiona z faktami.
Co dla Ciebie tam było niejasnego ? Konkretnie proszę podaj o które informacje chodzi.operujmy konkretami a nie ogólnikami, bo wszystko można sprowadzić do parteru bez analizy , uogólniając, twierdząc - bzdury.. :wink:
Postaram się wyjaśnić.
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Admin.
Awatar użytkownika
Mariusz_S
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Adminie, nie mam możliwości zweryfikowania tego co tam powiedziano. Tylko tyle. Nie wierzę we wszystko co zamieszczono w w necie. Ale i nie twierdzę, że to nie jest prawda.
Słyszę tylko jedna stronę, drugiej nie. To dla mnie za mało.
Są w Polsce organy, które zajmuja się lekami. Nie ma od nich jakiegokolwiek komentarza.
Jest za to Twój komentarz. Moim zdaniem zbędny.
Drażni mnie sprowadzanie przez Ciebie wszystkiego do różnego typu "spisków". Gra rynkowa teraz często odbywa się w Brukseli. Normalne. Walka o korzystne zapisy dla jednej ze stron nie jest zagerożeniem dla zycia, zdrowia, przetrwania narodu itd. Każdy ma prawo do podpisywania różnych petycji, nawet bzdurnych. I podpierania się patetycznymi frazesami też.
Mariusz Surowiński
Poradnik o trawach
Awatar użytkownika
Administrator
---
Kontakt:

Post »

Zostawmy więc pole do dyskusji innym. Postarm się minimalnie już udzielać w tej sprawie jako nie-ekspert od leków. Jednak sprawa warta jest pochylania się nad nią ze szczególną uwagą.
Zachęcam więc do dyskusji szczególnie ekspertów "od zdrowia" i osoby znające oddziaływanie na organizm leków naturalnych.
Awatar użytkownika
Mariusz_S
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie twierdzę, że sprawa nie jest ważna. Nie wiem jaki jest "rynek" ziół i ile jest wart ale pewnie są to znaczące sumy. A każde miejsce pracy się liczy. Mnie chodzi tylko o tą Twoja "otoczkę".
Mariusz Surowiński
Poradnik o trawach
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To nie tyle chodzi o to żeby substancje czynne z ziół wytwarzać taniej, tylko o to że zioła sobie może każdy posadzić [przynajmniej niektóre], działanie miewają dość skuteczne na najpopularniejsze dolegliwości [łagodne przeciwbólowe, uspokajające, na trawienie itp - to odnośnie tych które stosować samemu bez obróbki, bo oczywiście są też takie których użycie wymaga większej wiedzy] ale prościej reklamować środki przeciwbólowe w tabletkach np..syntetyczne, tanie w wytworzeniu, ale obciążające organizm bardziej niż substancje naturalne. Jakiś czas temu pojawiły się pogłoski [pisze pogłoski bo źródła nie pamiętam], że i witaminy będą na receptę. I to nie jest tak, że ludzie sobie szkodzą łykając nie wiadomo ile witamin, choć pewnie tacy się zdarzają, lecz raczej tak że na każdej recepcie ktoś po drodze dodatkowo zarabia. Rynek leków i suplementów to wielki biznes, a konsument jest obecnie bardziej towarem;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”