Ta palma to Phoenix roebelinii można sie nim opiekować jak wszystkimi phoenixami tu masz linka o kanaryjskim ale pielęgnacja jest taka sama
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=3962 różnica jest tylko w zimowaniu, wystarczy raz na tydzień ja podlać taką ilością wody (3 litry choć wydaje sie trochę dużo) i woda musi być odstana przynajmniej z 48 godzin, spryskiwać ja możesz codziennie rano i tylko raz dziennie więcej nie ma potrzeby, nawozić raz w tygodniu do końca września nawozem do palm. Nie może stać bezpośrednio w słońcu tym bardziej że przez szybę słońce działa na nia fatalnie jeśli pada na nią bezpośrednio, może ja poprzypalać.
Moim zdaniem palma ma za suche powietrze i przez to schną liście, może mieć też przerośniętą bryłę korzeniową, trzeba by ją obejrzeć, do tego rośnie w nieprawidłowej doniczce bo nie jest ona palmowa tzn zwężana ku dołowi, napisz kiedy była ostatnio przesadzana, w jaką ziemię, jak często ni jaką ilością wody jest podlewana, czy nawożona i czym, gdzie stoi-na jakim oknie i jaka panuje tam temp. teraz oraz jaka jest zimą. Coś zaradzimy.