Skrzynie ogodowe - balkonowe

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jadzia123
200p
200p
Od: 27 sie 2008, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Skrzynie ogodowe - balkonowe

Post »

Witam, nie znalazłam niczego na ten temat zatem wpisuję nowy wątek.
Czy możecie się podzielić opiniami na temat skrzyń do przechowywania np poduch leżakowych czy z krzeseł, generalnie miękkich ale wymagających chronienia przed deszczem. Na wiadomym portalu jest tego sporo ale nie miałam okazji obejrzeć na żywo. Generalnie zmuszona jestem szukać wśród plastikowych ( kasa :evil: ), pomóżcie podjąć decyzję ;:180 Pozdrawiam serdecznie Jadzia.
Zapraszam do ogródka
Ogródek Jadzi 123.
Awatar użytkownika
lukas_ana
100p
100p
Od: 14 cze 2012, o 10:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Skrzynie ogodowe - balkonowe

Post »

witaj, jeżeli chodzi o plastikowe to mają przewagę nad drewnianymi taką że nie wymagają impregnacji/malowania/olejowanie z czego to tam są zrobione, a plastik to plastik, stawiasz i masz spokój - nie rozeschnie się, nie popęka, itd. no i powinno zachować szczelność jeżeli się nie połamie czy coś.

Ale drewno to jednak ma swój urok - zdecydowanie wygląda lepiej i naturalniej wśród roślin i ogrodu. Plastik to jednak sztuczny materiał jak na to nie patrzeć [ gdzieś kompozyty próbują udawać drewno ale też i cena inna a i skrzyń nie widziałem takowych;) ]

Może jeżeli cena drewnianych za wysoka to samemu spróbować ją zrobić, powinno wyjść taniej. a na pewno dopasuje się idealnie do rozmiaru poduch czy miejsca przeznaczenia, no i kolor czy wykończenie będzie w tedy wg potrzeby.

pozdrawiam lukas.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=57083" onclick="window.open(this.href);return false; - nasz mały ROD - zapraszamy na spacer:)
Lukas & Ana
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”