Chore Tuje obwisłe gałązki

Pytania ze zdjęciami roślin, oceny ich stanu, wyglądu i chorób.
ODPOWIEDZ
baggio
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 23 cze 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Chore Tuje obwisłe gałązki

Post »

Witam wszystkich .Mam problem z iglakami jak na zdjęciu.Mianowicie gałązki porobiły się obwisłe.Tuje mama 2 miesiące,1 miesiąc temu podsypałem nawozem przeciw brunatnieniu, podlewam 2-3 razy w tygodniu, podsypane są korą ,a pod spodem jest agrotkanina.Co im może dolegać i jak pomóż Iglakom?

Obrazek
Awatar użytkownika
dawid214
200p
200p
Od: 16 lip 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chore Tuje obwisłe gałązki

Post »

Za dużo podlewania, na pewno im już wystarczy bo się przyjeły ten efekt jest wtedy gdy się dużo podlewa i roślina nie szuka wody bo ją ciągle ma i przez to nie wykształca korzeni i w ciepłe dni dlatego więdnie. Najlepiej jest systematycznie zmniejszać podlewanie i będzie dobrze. :)
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

Nie lej tak tej wody i tak w tym roku nadmiar jej jest ,zraszaj w upały /wieczorami/ i nie syp tych już nawozów ,bo rozpieścisz a potem będzie chorować ,bo słabe .Kota też można zagłaskać na śmierć.Ja posadziłem ,podlałem i rosną ,nie robię wokół nich nic.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Awatar użytkownika
dawid214
200p
200p
Od: 16 lip 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale jak teraz odetnie się im nagle wodę to doznają szoku trzeba systematycznie zmniejszać. :)
Awatar użytkownika
Napoleon
500p
500p
Od: 23 lis 2010, o 14:04

Post »

baggio pisze:Witam wszystkich .Mam problem z iglakami jak na zdjęciu.Mianowicie gałązki porobiły się obwisłe.Tuje mama 2 miesiące,1 miesiąc temu podsypałem nawozem przeciw brunatnieniu, podlewam 2-3 razy w tygodniu, podsypane są korą ,a pod spodem jest agrotkanina.Co im może dolegać i jak pomóż Iglakom?

Obrazek
Grys świeżo cięty? płukany? to tez może być przyczyną.Jeśli nie teraz to w przyszłości zaszkodzi.
"Naj­pierw Cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz." Mahatma Ghandi
ODPOWIEDZ

Wróć do „CHOROBY i SZKODNIKI. Diagnostyka roślin ogrodowych - FOTO”