Chore Tuje obwisłe gałązki
Re: Chore Tuje obwisłe gałązki
Za dużo podlewania, na pewno im już wystarczy bo się przyjeły ten efekt jest wtedy gdy się dużo podlewa i roślina nie szuka wody bo ją ciągle ma i przez to nie wykształca korzeni i w ciepłe dni dlatego więdnie. Najlepiej jest systematycznie zmniejszać podlewanie i będzie dobrze. 

Nie lej tak tej wody i tak w tym roku nadmiar jej jest ,zraszaj w upały /wieczorami/ i nie syp tych już nawozów ,bo rozpieścisz a potem będzie chorować ,bo słabe .Kota też można zagłaskać na śmierć.Ja posadziłem ,podlałem i rosną ,nie robię wokół nich nic.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Ale jak teraz odetnie się im nagle wodę to doznają szoku trzeba systematycznie zmniejszać. 

- Napoleon
- 500p
- Od: 23 lis 2010, o 14:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grys świeżo cięty? płukany? to tez może być przyczyną.Jeśli nie teraz to w przyszłości zaszkodzi.baggio pisze:Witam wszystkich .Mam problem z iglakami jak na zdjęciu.Mianowicie gałązki porobiły się obwisłe.Tuje mama 2 miesiące,1 miesiąc temu podsypałem nawozem przeciw brunatnieniu, podlewam 2-3 razy w tygodniu, podsypane są korą ,a pod spodem jest agrotkanina.Co im może dolegać i jak pomóż Iglakom?
"Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz." Mahatma Ghandi