czesc
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 20 maja 2012, o 18:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
czesc
kupiłam ostatnio dwa kaktusy. Zbyt często obficie je podlewałam aż w końcu uschły. Czy da się cos z tym zrobić??? Proszę o pomoc 

- mar33
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: czesc
Zgniły i zaschły i do wyrzucenia ,kaktusy podlewa się jak przeschnie ziemia oto mój kaktuśnik ,zimą stoją w nieogrzewanym korytarzu a wiosną na wybiegu
Uploaded with ImageShack.us pod doniczkami są podstawki ale po deszczu zostawiam je bez aby ściekł nadmiar wody powodzenia w uprawie nowych kaktusów

Uploaded with ImageShack.us pod doniczkami są podstawki ale po deszczu zostawiam je bez aby ściekł nadmiar wody powodzenia w uprawie nowych kaktusów

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- peter86
- 500p
- Od: 14 mar 2011, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: czesc
kaktusy w kwiaciarniach są przeważnie sadzone w torfie i pędzone na nawozach, pryskane rożną chemią - stymulatory wzrostu, na robaka, na grzyba i co najważniejsze nie są ogóle hartowane mają szybko urosnąć i w świat. jak się kupuje taką roślinę trzeba ją szybko przesadzić do podłoża czysto mineralnego, przy okazji ukorzeniania usunąć większość starych korzeni i potraktować taką roślinę jak sadzonkę - 2 tyg na sucho potem ukorzenić 

Pozdrawiam Grzesiek
Kaktusy moja kolekcja-peter86
Sprzedam Kaktusy Pterocactus Echinocereus Eriocereus
Kaktusy moja kolekcja-peter86
Sprzedam Kaktusy Pterocactus Echinocereus Eriocereus