Dodatkowo zapytam o tuje karłowate tzw. kule - dzieje się z nimi coś niedobrego

za wszelkie rady z góry dziękuję
Ile ogrodników tyle zdań, ja bym wyciął , powinien się zagęścić. Jeżeli mocz dostanie się do rośliny to ją spali , ta sama sytuacja jest na trawnikach. Odbudowują się same? nie. Chyba że trawa obok wytworzy podziemne rozłogi a w przypadku żywotników to niemożliwegeophagus pisze:No to jak - suche już wycinać czy czekać
Jest jedna rzecz a raczej jeden z tajników o którym nie wszyscy wiedzą.Jak podetniesz thuje to będą łysawe ale jak masz ziemie piaszczysta albo normalna ogrodowa nie podmokłą to wykop te thuje i posadź 10 cm głębiej.Thuja wytworzy nowy system a stary zaniknie.geophagus pisze:No to jak - suche już wycinać czy czekać. Mam nadzieję, że szmaragdy odbiją od spodu po cięciu...
Płotka nie wstawię bo jest tego sporo a pastucha też nie bo dziecko.
Pozostaje baczniej obserwować psa.
Z tego co widzę po moim kocie to znaczy sobie teren na każdej roślinie , nie ważne że mam bukszpany. Zaznacza swoje terytorium ... tzw. wiadomość dla innych kotów że to jego teren.Napoleon pisze: Aby koty nie sikały na iglaste należa zaprosić do domu bukszpany.One kochają oddawać na nie mocz a bukszpan kocha koci nawóz który mu nie szkodzi.