Washingtonia robusta

Rośliny doniczkowe
ODPOWIEDZ
Never2010
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 22 cze 2011, o 13:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Washingtonia robusta

Post »

Od 3 lat posiadam też palmę Washingtonia robusta (ok.2 metry wysoka).Przy zakupie była wyższa,ale dosłownie w oczach zaczeła tracic liście.Na szczęście przesadziłam ją do większej donicy z ziemią dla palm,a na spód dałam jej drenaż.Problem jaki teraz mam z nią to to że zbyt słabe liscie ma i nie są w stanie utrzymac ciężaru liścia,opadają zbyt szybko i w zasadzie jest ich tylko 3-4 sztuki (a było dużo więcej i ciemniejsze były).W tej chwili jest ich 5 ale są powiązane żeby nie opadały.W lecie na wolnym powietrzu się łamią,co w takim razie zrobic?Ona lubi dużo słońca więc muszę ja na taras wystawic.proszę o poradę
Never2010
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Re: Washingtonia robusta

Post »

Wystawiłam moją palmę (Washingtonia Robusta) na taras w półcień,niestety liście się załamują i opadają przy małym wietrze,dlaczego?proszę o poradę.
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie ak samo sie dzieje ale przy mocniejszym wierze mi sie zdaje że to normalne taki urok waszynktoni ;:131

-- Pt 25 maja 2012 09:41 --

U mnie ak samo sie dzieje ale przy mocniejszym wierze mi sie zdaje że to normalne taki urok waszynktoni ;:131
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Never2010
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Przez zimę ładnie rośnie w domu,ale wydaje mi się że za słabe ma łodygi i nie ma mocno zielonych liści i trzeba ją nawozic.A ja nawożę,może znacie lepszy środek?Przy zakupie liście były ogromne a teraz już nie dostaje takich dużych.
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja swoją nawośę nawozem do palm lub do zielonych roślina ma ciemne liście i coraz większe. Zimuje w pomieszczeniu do 10*C. A teraz nad wodnym oczkiem stoi.
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”