Od niedawna stałem sie uzytkownikiem działki na ROD. Obecnie palnuje budowe altanki murowanej o wymiarach ok 4x3 z suporeksu z poddaszem użytkowym (spanko
Dudowa domku murowanego na terenie ROD
Dudowa domku murowanego na terenie ROD
Jako ze jestem nowy na forum serdecznie wszystkich witam 
Od niedawna stałem sie uzytkownikiem działki na ROD. Obecnie palnuje budowe altanki murowanej o wymiarach ok 4x3 z suporeksu z poddaszem użytkowym (spanko
) Problem w tym ze grunt jest dośc miękki (czarna ziemnia lekko wilgotna po ściśnięciu w dłoni plastyczna ) nie wiem jaki do dokładnie rodzaj bo jestem laikiem. I tu pytanie do kolegów na czym posadowic altanke? czytałem ze na taki grunt najlepiej płyta fundamentowa ale jak to po koleji ugryść moze ktos miał podobne doświadczenia lub jest ze Szczecina i mógłby co nieco podpowiedzieć. Pozdrawiam
Re: Dudowa domku murowanego na terenie ROD
Niech zgadnę, działka na Puckiej? Znajomi w tym rejonie sadowią na trelince (taka gruba kostka sześciokątna), wielu z nich ma domki od nastu lat i żadnych problemów.
Re: Dudowa domku murowanego na terenie ROD
No akurat ja mam dzialke w kluczu za autostradą. Ale dubuja murowane na trelinkach tylko czy jak to robią? Będę wdzięczny za każde info.