zaprawianie
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 25 cze 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
zaprawianie
Witam, jak zaprawiać nasiona warzyw? Posiadam zaprawę nasienną t75ds/ws jest to zaprawa grzybobójcza na sucho i Nomolt 150 sc owadobójcza którą nie wiem jak użyć. Czy można te dwie zaprawy zmieszać?
Marek
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: zaprawianie
Nie wiem jak dużo masz tych nasion? Do niewielkiej ilosci miałam plastykowe pudełko z wieczkiem, wsypywałam nasionka i troszeńkę zaprawy, zakręcić i potrząsać pudełkiem. Do cebuli dymki używam torebek plastykowych (takich z suwaczkiem), wsypuję cebulę i troszkę zaprawy, zasuwam i mieszam, przewracając woreczkiem na wszystkie strony. Bardzo ważne jest by nie pyliło i abys tego nie wdychał.
Do jakich warzyw chcesz używać , bo zaprawianie to ostatecznosć?
jeśli już musisz i obydwie zaprawy są w proszku, to możesz wymieszać, nie powinno się nic dziać.
Ta zaprawa NOMOLT to p-ko czemu? Ja stosuję czasami tylko p-ko chorobom grzybowym ale teraz wolę podlewać previcurem.
Do jakich warzyw chcesz używać , bo zaprawianie to ostatecznosć?
jeśli już musisz i obydwie zaprawy są w proszku, to możesz wymieszać, nie powinno się nic dziać.
Ta zaprawa NOMOLT to p-ko czemu? Ja stosuję czasami tylko p-ko chorobom grzybowym ale teraz wolę podlewać previcurem.
Pozdrawiam! Gienia.