kwiaty na oknie od wschodu

Rośliny doniczkowe
ODPOWIEDZ
hanawa
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 16 lut 2012, o 09:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

kwiaty na oknie od wschodu

Post »

Witam,

potrzebuję pomocy. Mój chłopak zabrania zasłaniać na noc żaluzje, twierdząc, że to szkodzi kwiatom, bo z rana mają za ciemno. Dodam ,że wstaję pzed siódmą i żaluzje odsłaniam. Kwiaty stoją na oknie od wschodu, twierdzi, że "zabieram im wschód słońca". Ja się nie znam, ale wydaje mi się , że przesadza. Oczywiście wiem, że ilość światła z rana zależy od pory roku, ale czy godzina, czy dwie ma takie znaczenie dla kwiatów?
zaqwas2
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 4 wrz 2011, o 22:14

Re: kwiaty na oknie od wschodu

Post »

:wit
Pewnie chłopak obserwuje sąsiadkę z przeciwka bo innego wytłumaczenia do zakazu zasłaniania żaluzji nie widzę :uszy
pozdrawiam Andrzej
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27

Post »

Jest inne wytłumaczenie. Lubi jak go sąsiadka podgląda. :) A kwiatkom wszystko jedno godzina w tą czy w tamtą.
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
Awatar użytkownika
luczek95
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja często w roletach zostawiam szparę(nie spuszczam do końca), tak aby rano rośliny miały ciut więcej słoneczka ;)
- Domowi, zieloni przyjaciele cz.2
Łukasz- nick zakładany dawno temu :)
Kaan
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 5 lut 2012, o 15:52

Post »

W okresie zimowym, kazda chwila światła dla roslin jest na wagę złota. Sam gonie żonę jak żaluzji lub załon nie odsłoni ;:14 :)
Jak kwiatki stoją od strony wschodniej to jest wtedy jedyny czas że zazyją wiecej światła, mimo. np. pochmurnego nieba.
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

hanawa pisze:Witam,

potrzebuję pomocy. Mój chłopak zabrania zasłaniać na noc żaluzje, twierdząc, że to szkodzi kwiatom, bo z rana mają za ciemno. Dodam ,że wstaję pzed siódmą i żaluzje odsłaniam. Kwiaty stoją na oknie od wschodu, twierdzi, że "zabieram im wschód słońca". Ja się nie znam, ale wydaje mi się , że przesadza. Oczywiście wiem, że ilość światła z rana zależy od pory roku, ale czy godzina, czy dwie ma takie znaczenie dla kwiatów?
Ma rację ale nie do końca, na noc mogą być żaluzje zasłonięte ale o tej porze roku od 6 rano już powinny być odsłaniane, latem nawet i o 4 rano, zależy to od tego jak wcześnie robi się widno w jakiej porze roku. Moja żona ma zakaz dotykania się do żaluzji, sam zasłaniam i sam odsłaniam. :wink:
Awatar użytkownika
cytrusowy hubi
200p
200p
Od: 3 sty 2012, o 13:27

Post »

A od razu to najlepiej nie zakładać żaluzji nie :twisted:
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55

Post »

cytrusowy hubi pisze:A od razu to najlepiej nie zakładać żaluzji nie :twisted:
Działasz mi na nerwy swoimi ripostami na moje posty a to nie dobrze dla ciebie wróży. :!:
Awatar użytkownika
Majorek
500p
500p
Od: 9 lis 2009, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agresje tutaj widać! Hehe :) U mnie jest podobnie jak u Czarodzieje, sam kupiłem rolety u siebie w pokoju i z tego tytułu tylko ja ich mogę dotykać. Jak na razie sprawdza się i nikt nie ma zamiaru "wychylić się z szeregu"
Życzę miłego dnia
Tomek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”