kwiaty na oknie od wschodu
kwiaty na oknie od wschodu
Witam,
potrzebuję pomocy. Mój chłopak zabrania zasłaniać na noc żaluzje, twierdząc, że to szkodzi kwiatom, bo z rana mają za ciemno. Dodam ,że wstaję pzed siódmą i żaluzje odsłaniam. Kwiaty stoją na oknie od wschodu, twierdzi, że "zabieram im wschód słońca". Ja się nie znam, ale wydaje mi się , że przesadza. Oczywiście wiem, że ilość światła z rana zależy od pory roku, ale czy godzina, czy dwie ma takie znaczenie dla kwiatów?
potrzebuję pomocy. Mój chłopak zabrania zasłaniać na noc żaluzje, twierdząc, że to szkodzi kwiatom, bo z rana mają za ciemno. Dodam ,że wstaję pzed siódmą i żaluzje odsłaniam. Kwiaty stoją na oknie od wschodu, twierdzi, że "zabieram im wschód słońca". Ja się nie znam, ale wydaje mi się , że przesadza. Oczywiście wiem, że ilość światła z rana zależy od pory roku, ale czy godzina, czy dwie ma takie znaczenie dla kwiatów?
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 4 wrz 2011, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: kwiaty na oknie od wschodu

Pewnie chłopak obserwuje sąsiadkę z przeciwka bo innego wytłumaczenia do zakazu zasłaniania żaluzji nie widzę

pozdrawiam Andrzej
- meandrzejew
- 500p
- Od: 28 sie 2011, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jest inne wytłumaczenie. Lubi jak go sąsiadka podgląda.
A kwiatkom wszystko jedno godzina w tą czy w tamtą.

- luczek95
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja często w roletach zostawiam szparę(nie spuszczam do końca), tak aby rano rośliny miały ciut więcej słoneczka ;)
W okresie zimowym, kazda chwila światła dla roslin jest na wagę złota. Sam gonie żonę jak żaluzji lub załon nie odsłoni

Jak kwiatki stoją od strony wschodniej to jest wtedy jedyny czas że zazyją wiecej światła, mimo. np. pochmurnego nieba.

Jak kwiatki stoją od strony wschodniej to jest wtedy jedyny czas że zazyją wiecej światła, mimo. np. pochmurnego nieba.
Ma rację ale nie do końca, na noc mogą być żaluzje zasłonięte ale o tej porze roku od 6 rano już powinny być odsłaniane, latem nawet i o 4 rano, zależy to od tego jak wcześnie robi się widno w jakiej porze roku. Moja żona ma zakaz dotykania się do żaluzji, sam zasłaniam i sam odsłaniam.hanawa pisze:Witam,

- cytrusowy hubi
- 200p
- Od: 3 sty 2012, o 13:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A od razu to najlepiej nie zakładać żaluzji nie 

Legnica i okolice
Ankieta o cytruskach
cytrusy,egzotyka i inne moje roślinki Zapraszam !
kocham cytrusy i naleśniki!!!
Ankieta o cytruskach
cytrusy,egzotyka i inne moje roślinki Zapraszam !

Działasz mi na nerwy swoimi ripostami na moje posty a to nie dobrze dla ciebie wróży.cytrusowy hubi pisze:A od razu to najlepiej nie zakładać żaluzji nie

- Majorek
- 500p
- Od: 9 lis 2009, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Agresje tutaj widać! Hehe
U mnie jest podobnie jak u Czarodzieje, sam kupiłem rolety u siebie w pokoju i z tego tytułu tylko ja ich mogę dotykać. Jak na razie sprawdza się i nikt nie ma zamiaru "wychylić się z szeregu"

Życzę miłego dnia
Tomek.
Tomek.