Nowe róże w miejsce starej
Nowe róże w miejsce starej
Wyczytałam gdzieś że nie należy w miejscu starej róży sadzić nowych - młodych , ale czy jeżeli chcę pozbyć się róży dwuletniej to znaczy że ona ma jakieś choroby czy szkodniki na korzeniach i w miejsce takiej dwuletniej nie mogę posadzić nowych? Po prostu w miejscu dość reprezentacyjnym dwie odmiany nie chcą mi rosnąć i muzę je wymienić - co sądzicie? 

duduś
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: nowe róże w miejsce starej
Możesz posadzić w stare miejsce ale za to musisz wybrać bardzo dużo ziemi i tą ziemie całkowicie wymienić na nową kompostową. W nowej ziemi nie powinno być problemów.
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Nowe róże w miejsce starej
Zmoderowałem dyskusję offtopic
Tematy należy separować w oddzielnych wątkach. To nie było jasno z mojej strony powiedziane, więc przepraszam za niedomówienie, uzupełniam informację, by było jasne moje stanowisko co do tego jak macie Państwo prowadzić wątki , zakładać tematy.

Tematy należy separować w oddzielnych wątkach. To nie było jasno z mojej strony powiedziane, więc przepraszam za niedomówienie, uzupełniam informację, by było jasne moje stanowisko co do tego jak macie Państwo prowadzić wątki , zakładać tematy.