Witaj
Ogród jest imponujący ,uwielbiam ogrody z wystopniowaną powierzchnią ,daje to niesamowity efekt wizualny i wiele mozliwości , chętnie zobaczymy więcej fotek ,ciekawie się zapowiada ,chwal się ogród jest dojrzały i zadbany
Nie mogę się doczekać Wspaniały ogród Napisz, skąd jesteś. Ciekawi mnie to, bo glicynia u mnie regularnie przemarza, a może jednak miałaby jakieś szanse.
Imponujący Ale coś mi się wydaje,że w tym ogrodzie to Ty tylko wydajesz dyspozycje a fachowcy pracują Pochwal się,co zrobiłeś własnoręcznie
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka Mój ci On,Mój ci On cz.2, Mój ci on cz. 3
A ja mogę śmiało powiedzieć że mi się strasznie podoba uwielbiam takie niesystematyczne tereny można mieć wielkie pole do popisu wszystko pięknie wygląda jestem pod wrażeniem. Pozdrawiam serdcznie Marcin
Po prostu mowę mi odebrało uwielbiam takie ogrody bardzo dużo pracy włożyliście w ten ogród nie mówiąc o sercu.Ja mam tylko 11ar z domkiem i planuje od wiosny jakieś rewolucje dlatego będę cię podglądać .Eh a zwiedzających wpuszczacie tylko mały problem by był bo kto z tego cuda by mnie wygnał chyba tylko siłą.Czekam na dalsze zdjęcia bo naprawdę jest co podziwiać i fajnie że żona i mama mają taką samą pasje.Co kilka głów to nie jedna
Już teraz wiem na pewno, że glicynii się nie dochowam-zbyt zimno i wietrznie. Nie ma miejsca tak osłoniętego, żeby uprawa się udała. Tym bardziej, że temperatury poniżej -30 to nic dziwnego u mnie. Pohoduję coś innego Do Ciebie będę z przyjemnością zaglądać, żeby doczekać się zdjęć kwitnących magnolii.
Witaj Jacku ogród cudowny , duży , bardzo zadbany .
Zazdroszczę Ci domowników podzielających Twoją pasję ,
u mnie raczej nikt nie interesuje się ogrodem .
Ale może moja mała wnusia jak urośnie zacznie kochać roślinki jak ja .
Wasz ogród, Jacku, to wpaniały przykład, jak wykorzystać różnicę poziomu w terenie.
Wiem, że to oznacza też pewne niedogodności, o których może nie mam pojęcia.
Z drugiej jednak strony, na płaskim terenie, niektórych efektów nie da się uzyskać nigdy.
Brawo , chętnie będę tu zaglądać .
Aha, czyba nie zauważyłam, jak duża jest powierzchnia ogrodu?
Twój ogród koniecznie pokażę M, kiedy skończy pracę na komputerze. Jestem pewna, że coś podpatrzy Pokazujesz mnóstwo ciekawych rozwiązań i choć mój ogród jest raczej płaski, na pewno mozna go upiększyć Zdjęcia całości dają pojęcie o tym, czego dokonaliście.
Przyciąga uwagę(a cóż tu nie przyciąga uwagi ) biały krzak oblepiony kwiatami;obstawiam,że to piwonia krzaczasta.Podobno co roku przybywa jeden kwiatek,prawda to,czy mit w twoim przypadku Ile lat rośnie u Ciebie,ja może w nowym sezonie sobie sprawię
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka Mój ci On,Mój ci On cz.2, Mój ci on cz. 3
Ja tak sobie oglądam i z podziwu nie mogę wyjść że na 12 arach to wszystko się mieści bo jak patrze na moją płaską działkę to szału nie ma.Podobają mi się te olbrzymie hortensje stoi koło nich pewnie mamusia twoja to widać że są imponujące.I ten potok z tak z czyściutką wodą.