Wiadomości prywatne nie trafiają do adresatów. Dlaczego?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 maja 2010, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiadomości prywatne nie trafiają do adresatów. Dlaczego?
Witam, chciałbym się dowiedzieć dlaczego część wiadomości prywatnych które piszę do użytkowników forum przechodzą do zakładki -Wysłane-, a część przechodzi do zakładki -Do wysłania-. Wiem że gdzieś już się spotkałem na tym forum z podobny pytaniem ale nie znalazłem na nie odpowiedzi. Na te wiadomości które są w zakładce -Wysłane- zaraz otrzymuję odpowiedź, co oznacza że adresat je otrzymał. Natomiast te które przechodzą do zakładki -Do wysłania-, pozostają w niej cały czas i nigdy nikt na nie mi nie odpowiedział, czyli nie dotarły do adresata. Co zrobić aby te wiadomości z zakładki -Do wysłania- trafiły do adresata i przeszły do zakładki -Wysłane- ?
-
- 100p
- Od: 30 mar 2008, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiadomości prywatne nie trafiają do adresatów. Dlaczego?
Jeżeli wysyłasz do kogoś wiadomość PW to ten ktoś musi się zalogować i odczytać wiadomość. Wtedy trafia ona do folderu wysłane. Tak długo jak ktoś nie przeczyta wiadomości tak długo wisi ona w folderze do wysłania.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zadzwonić do adresata i powiedzieć by odebrał korespondencję...S_H_A_D pisze:. Co zrobić aby te wiadomości z zakładki -Do wysłania- trafiły do adresata i przeszły do zakładki -Wysłane- ?
wysłać maila - może odbierze -to wszystko
-
Rozumiem to tak, że dopiero kiedy ktoś się zaloguje na forum, to wiadomość trafia do jego skrzynki i wtedy u mnie przechodzi do zakładki -Wysłane-. Faktycznie by się to zgadzało, bo wszystkie wiadomości z zakładki -Do wysłania-, są napisane do forumowiczów którzy ostatni ras się logowali w 2009 i 2010, a wiadomości wysyłałem im w tym roku. Jakoś wcześniej tego nie zauważyłem. Wielkie dzięki za odpowiedź.
-
- 100p
- Od: 30 mar 2008, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No prawie tak
Jak ktoś się zaloguje to jedynie zobaczy, że ma 1 (lub więcej) nową wiadomość. Jak kliknie, żeby ją przeczytać to wtedy pojawi się u ciebie w wysłanych. A jak się tylko zaloguje i nie zauważy tej wiadomości to nadal będzie wisiała w folderze do wysłania.

- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dokładnie tak jest jak pisze KrzychooKrzychoo pisze:No prawie takJak ktoś się zaloguje to jedynie zobaczy, że ma 1 (lub więcej) nową wiadomość. Jak kliknie, żeby ją przeczytać to wtedy pojawi się u ciebie w wysłanych. A jak się tylko zaloguje i nie zauważy tej wiadomości to nadal będzie wisiała w folderze do wysłania.
Dopiero gdy adresat PW odczyta PW od nadawcy, wówczas pojawia się w skrzynce wysłane u nadawcy.
Jest to jakby potwierdzenie iż ktoś "miał ochotę" i przeczytał tą wiadomość.
Do czasu odczytu, oczekuje...i znajduje się w skrzynce "Do wysłania"

-
Jeszcze raz serdeczne dzięki wszystkim za wyjaśnienia.