Posiadam kosiarkę spalinową i od pewnego czasu mam z nią problem a mianowicie odpalam ją i zaczynam kosić, a po jakiś 100 m koszenia słychać że silnik słabo zaczyna chodzić, a na końcu w ogóle nie da się jej odpalić... Dopiero na nastepny dzień ale i tak krótko chodzi... Myślałem że jest jakiś problem ze świecą i że nie ma iskry ale to nie to chyba, bo zmieniłem świecę i dalej dzieje się to samo.. Ktoś wie co jest nie tak? Będę wdzięczny za pomoc.
Dodam że przeszukiwałem różne fora i pytałem znajomych ale chyba tylko udawali że się znali bo nikt nic konkretnego nie zdziałał z tym..
Problem z odpaleniem kosiarki
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 5 sie 2011, o 15:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 200p
- Od: 19 lis 2010, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Problem z odpaleniem kosiarki
Podstawa to odpowietrzenie zbiornika paliwa. Otworek jest drożny? Dalej - czy jak zgaśnie to jest iskra? Filtr powietrza w jakiej kondycji? Stało się to nagle, czy stopniowo?
Pozdrawiam, Marcin!
Mój ogródek
Mój ogródek
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 5 sie 2011, o 15:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Problem z odpaleniem kosiarki
filtr wyczyściłem bo był usyfiony i myślałem że to przez to ale nie. To wszystko działo się stopniowo, a teraz 5 min koszenia i już się wyłącza... Zobacze z tym odpowietrzeniem zbiornika paliwa ale otwór jest drożny. Iskry nie widać właśnie ale nie ma jej też z inną świecą...