Bosch Rotak 32 czy Gardena PowerMax 32 E

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
marrcin
200p
200p
Od: 8 sie 2010, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Bosch Rotak 32 czy Gardena PowerMax 32 E

Post »

Szukam opinie na temat tych dwóch modeli kosiarek , może ktoś posiada jakiś model i może napisać jak się sprawuje?
Awatar użytkownika
jacekbielsko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2011, o 21:53

Re: Bosch Rotak 32 czy Gardena PowerMax 32 E

Post »

Witam :)
Nie znam Gardeny natomiast użytkuję Boscha i bardzo go sobie chwalę. Mam go trzeci sezon i nie widać śladów zużycia. Silnik bardzo mocny i nie straszna mu nawet wysoka trawa. Jednakże gdy ustawię na najniższym poziomie, to czasem wyłącznik termiczny zadziała, gdyż wtedy się przegrzewa. Dodam, że koszę nią 6 arowy trawnik. Zaletą jej jest to, że jest lekka i łatwo nią manewrować. Pozdrawiam
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Wybrałam kosiarkę elektryczną Bosch rotak 37
przycina trawę aż do samej krawędzi - mam w ogrodzie dużo wystających ponad trawę rabat otoczonych podkładami kolejowymi.
Miałam kupić kosiarkę Gardene PowerMax 36E w tej samej cenie i o tych samych parametrach co Bosch.
W sklepie okazało się, że kosiarka Gardeny nie jest dla mnie taka lekka i wygodna w prowadzeniu.
Bosch jest ciut krótszy, jest bardziej zwrotny
W dodatku u Boscha lekko się trzyma przycisk załączający kosiarkę, nie jest taki sztywny jak u Gardeny.
Pozdrawiam, Elżbieta
marrcin
200p
200p
Od: 8 sie 2010, o 09:31

Post »

Dzięki za podpowiedzi ale już kupiłem ......... Gardene 36E , tnie elegancko i nie ma siwej brody :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”