kosiarka MTD 45
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 24 lip 2011, o 15:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
kosiarka MTD 45
Witam.
Mam problem z kosiarką. W sobotę zaczynała się krztusić potem zgasła i nie można jej odpalić.
Sprawdziłem świecę trochę zalana ale daje iskrę. Czasami jak postoi trochę to potem odpali pochodzi parę sekund i gaśnie.
Co zrobić żeby ja uruchomić? Mam do pokoszenia trochę trawy a bez kosiarki ani rusz.
Mam problem z kosiarką. W sobotę zaczynała się krztusić potem zgasła i nie można jej odpalić.
Sprawdziłem świecę trochę zalana ale daje iskrę. Czasami jak postoi trochę to potem odpali pochodzi parę sekund i gaśnie.
Co zrobić żeby ja uruchomić? Mam do pokoszenia trochę trawy a bez kosiarki ani rusz.
Brak u mnie polskich liter PRZEPRASZAM
Hito wa mikake ni yoranu mono - Ludzie nie są tacy, jak się zdają... ;)
- gemciu83
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2008, o 09:44
- Kontakt:
Re: kosiarka MTD 45
Sprawdź świecę czy jest przerwa i dobrze bije iskra. Spaleniznę (nagar) usuń papierem ściernym.
Wyczyść filtr powietrza bo może się dlatego dusi.
Czy obroty są równe czy też jak chodzi (dodajesz jej pełnej mocy) to gaśnie ?
Wyczyść filtr powietrza bo może się dlatego dusi.
Czy obroty są równe czy też jak chodzi (dodajesz jej pełnej mocy) to gaśnie ?
-
Właściwie to kosiarka w spadku od szwagra. Od początku nie było możliwości regulacji obrotów (dodawanie gazu).
Chciałem to uruchomić i niema regulacji. Do momentu "zgaśnięcia" pracowała na średnich obrotach. poza tym gdy próbowałem ją uruchomić czasami zdarzało się jej "strzelić" (miałem ściągnięty filtr powietrza)
Chciałem to uruchomić i niema regulacji. Do momentu "zgaśnięcia" pracowała na średnich obrotach. poza tym gdy próbowałem ją uruchomić czasami zdarzało się jej "strzelić" (miałem ściągnięty filtr powietrza)
- gemciu83
- Kontakt:
Regulacja obrotów jest na sprężynce - musisz ją wyregulować (dociągnąć, bardziej naciągnąć). Tak by nie spadała z obrotów oraz też tak by Ci za bardzo nie wyła.
Jeśli sam nie potrafisz pakuj ją w auto i dawaj do serwisu za 20zł Ci to wyregulują.
Bo chyba w tym jest szkopuł.
Jeśli sam nie potrafisz pakuj ją w auto i dawaj do serwisu za 20zł Ci to wyregulują.
Bo chyba w tym jest szkopuł.
-
Sprawdzałem możliwość regulacji nic to nie dało.
Czy możliwym jest że coś źle złożyłem.
Po tym jak się krztusiła i zgasła rozebrałem ją i czyściłem. Rozebrałem układ zasilania paliwem oraz zdjąłem magneto.
Czy jest coś w gaźniku na co szczególnie trzeba zwrócić uwagę? Czy magneto musi być ustawione w odpowiedniej odległości (mogę użyć szczelinomierza)
Mam też wykaszarkę żyłkową i ona krztusi się gdy dodajemy zbyt szybko gazu lub gdy dodamy go do końca. Przepustnica ustawiona pół. Zmiany położenia nic nie dają. Wykaszarka SABRE 255
Czy możliwym jest że coś źle złożyłem.
Po tym jak się krztusiła i zgasła rozebrałem ją i czyściłem. Rozebrałem układ zasilania paliwem oraz zdjąłem magneto.
Czy jest coś w gaźniku na co szczególnie trzeba zwrócić uwagę? Czy magneto musi być ustawione w odpowiedniej odległości (mogę użyć szczelinomierza)
Mam też wykaszarkę żyłkową i ona krztusi się gdy dodajemy zbyt szybko gazu lub gdy dodamy go do końca. Przepustnica ustawiona pół. Zmiany położenia nic nie dają. Wykaszarka SABRE 255
Co do kosiarki to wydaje mi się że może być to sprawa pierścieni na tłoku. Jak ją odpalasz to leci biały dym z tłumika?
-
Nie lecz czasami strzeli i dalej nie da się uruchomić
a sprawdzałeś świece?
- gemciu83
- Kontakt:
Owszem mogą to być pierścionki ale nie było by takich mułów na obrotach. Jedynie gdyby kosiarka siię rozgrzała to mogła y fiksować.
Dym to oznaka, że bierze olej i wtedy pierścionki. Moja bierze olej i wiem, że pierścionki poszły już prawie jednak kosi bez zastrzeżeń lecz w bólach.
Świeca też może być. Sprawdź ją.
Dym to oznaka, że bierze olej i wtedy pierścionki. Moja bierze olej i wiem, że pierścionki poszły już prawie jednak kosi bez zastrzeżeń lecz w bólach.
Świeca też może być. Sprawdź ją.
wystarczy że iskra będzie tańczyć po świecy. Gemciu a ty nie chcesz wymienić sobie tych pierścieni, możesz zajechać sobie kosiarkę no chyba że pilnujesz stanu oleju 

- gemciu83
- Kontakt:
Nie nie zamierzam ich wymieniać szkoda kasy. Moja kosiara to i tak padnie nie długo, więc lepiej nowy silnik kupić (mocniejszy).
Olej dolewam przed każdym koszeniem, a gdy koszę i wystygnie sprzęt to też lukam ile jest oliwy.
Świece może kupić - to wydatek około 6zł.
Olej dolewam przed każdym koszeniem, a gdy koszę i wystygnie sprzęt to też lukam ile jest oliwy.
Świece może kupić - to wydatek około 6zł.
Ha ha to znaczy że masz teraz dwusówa 

Kiedyś sobie kupiłem używany traktorek ogrodowy 12 konny i zatarłem silnik właśnie w ten sposób. Ale kupiłem 18 konny silnik i teraz w końcu daje rade z każdą trawą i nawet przyczepkę z 300 kg obciążeniem pociągnie 

- gemciu83
- Kontakt:
Nio baa dwusów jak się patrzy. Jak koszę z koszem trawę to pali 1 do 1, jak bez kosza to na 6-8 tys. m kw 1L oleju pociągnie.
Znasz jakieś sprawdzone sklepy gdzie sprzedają takie traktorki ? Mnie to już by urządzał sprzęt - traktorek taki, że na nim się siedzi i kieruje jakby kierownikiem przy rowerze. A nie jak typowy traktorek.
8-12 KM by mnie urządzało w przystępnej cenie
Wtedy to już bym mógł sobie obiad i kolację zjeść na mobilnym urządzeniu zakrapiając to pifkiem 
Znasz jakieś sprawdzone sklepy gdzie sprzedają takie traktorki ? Mnie to już by urządzał sprzęt - traktorek taki, że na nim się siedzi i kieruje jakby kierownikiem przy rowerze. A nie jak typowy traktorek.
8-12 KM by mnie urządzało w przystępnej cenie

Dam Ci numer do gościa u kturego kupiłem ciągniczek bardzo tanio i najważniejsze że gość nie ściemnia mówi jak jest. Wysyła DHLem lub sam przywozi Ci na ogród ja jestem zadowolony i już u niego nie raz kupowałem. Firma nazywa się KARO a jego nr. to 501321797