Witam szacownych forumowiczów!
Bardzo proszę wypowiedzcie się odnośnie tych zdjęć. Pierwsze to pękające owoce, drugie zdjęcie ma zbyt małe owoce, czy warto podwiązywać? Czwarte zdjęcie zastosowałem "Curzate Cu 49,5 WP " w dwóch dawkach co dwa tygodnie, jaki efekt?
Jesteśmy marionetkami naszej nieświadomości.
Zadziwiające jest to , jak osądzamy bliskich nie zdając sobie sprawy z podłości naszego lekceważenia dopóki ich nam nie zabraknie, Carlos Ruiz Zafón
to może być z kilku powodów
- nierównomierny wzrost
- chłody
- a nawet brak boru
- za długo na krzaku są (takie starcze np za wolno dojrzewają bo zimno )
A poza tymi spiknięciami , które im uroku dodają, to na wystawę możesz jechać
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Gnojowica zawiera cynk, mangan, żelazo oraz kobalt i bor. Stosuje gnojowicę w uprawie zbóż jesienią i wczesną wiosną. Tu w pomidorach jest dana w marcu i to w dość odpowiedniej dawce.
Zadziwiające jest to , jak osądzamy bliskich nie zdając sobie sprawy z podłości naszego lekceważenia dopóki ich nam nie zabraknie, Carlos Ruiz Zafón
Belinek to będzie od chłodów które się teraz zrobiły , to normalne , nie przejmuj się tym
śliczne masz pomidory
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
BELINKU, a ten pomidor z popękaną skórką to do spożycia czy na wystawę ogrodniczą, jeżeli do spożycia, to czy w smaku on był mniej smaczny od innych ( mam nadzieję że już go zjadłeś)?.
jak juz doje sie smaku w tym spękanym , to spokojnie na wystawę może jechać
Pomidory ze spękaną skórką są problemem późną jesienią gdy na krzaku czekają w kolejce na swoje spożycie , czekając ,są atakowane przez szarą pleśń, teraz , gdy wszystkie od razu idą do spożycia, nie stanowią żadnego problemu, chociaż , oczywiście, lepiej, by ich nie było na krzakach.
Nie jest jeszcze zjedzony rośnie dalej bo jeszcze nie jest zupełnie dojrzały. Zdjęcie trochę zabarwia pomidora na dojrzałego.
Wiesz sajmon, że pomidory kupione były na targowisku. A jeśli chodzi o odmianę nie pytałem się bo i tak nikt prawdy nie powie. Nawet jestem w niepewności czy to czasem nie są gruntowe bo miałem z nimi nie lada kłopot z utrzymaniem w takiej kondycji jaką przedstawiają zdjęcia.
Belineka co zrobiłeś ?? nakląłeś komuś ??
Moderatorzy chyba nowi i nadgorliwi , aż się dziwie , że ja jeszcze nie dostałem
Bielinek , ale chyba nie za to że napisałeś , że gnojówka śmierdzi
Moderatorzy nadgorliwi a użytkownicy???
Nadwrażliwi .
Belinek nie otrzymał ostrzeżenia,wymyślił to sobie po zwróceniu mu uwagi i wystosowaniu do niego prośby na pw.
Wrażliwy jak panienka...
Witam,
Chcę powiedzieć Wam forumowicze, że dziś zerwałem pierwszego pomidora z mojej uprawy. Pokroiłem na części i podałem do stołu z pomidorami kupionym w sklepie. Większość w rodzinie po zjedzeniu pomidorów, wskazała, że lepsze w smaku są kupione. Ja uważam, że swojskie są w smaku kwaśne i twarde, mają w dodatku spękaną skórkę i wyglądają niezbyt ładnie .
Co Wy o tym sądzicie proszę napisać.
Pozdrawiam, Belinek