Dziękuję za rady

na pewno się przydadzą i na pewno skorzystam
Dzisiaj korzystając z wolnego dnia, postanowiłem się troszkę na działce poopalać i przy okazji dolać wody do jeszcze nie napełnionego do końca oczka. Udało mi się zrobić też kilka ciekawych fotek, i udało mi sie objąć wkońcu całe oczko ze skalniakiem
I jeszcze kilka zbliżeń z różnych perspektyw ... już po dolaniu kilkudziesięciu wiader wody ...
Jak widać roślinki, dopiero powoli zasiedlają swoje miejsce i ciągle ich przybywa.
Korzystając z okazji swojego hobby, do całości trafiły jeszcze prywatne okazy skał, kamieni i innych skamieniałości. Z racji tej chciałbym wam zaprezentować swój miniaturowy "Karboński ogródek" (przyjmę zamówienia zainteresowanych). Na zdjęciach poniżej widać kilka fragmentów kopalnej flory. Znajdują się na nich prehistoryczne skrzypy i widłaki z przed 300 milionów lat. Okazy pochodzą z terenu naszego kraju. Jak widać oprócz roślinności żywej, zadbałem rówież o nieco inną i nieco starszą florę

A oto one :
Na Pierwszym planie okazy zalegających na sobie pni Calamites sp., dalej okazy Sigillarii.
Kolejne zdjęcie zbiorowe, głównie z pieczątkowcami Sigillaria.
Sygillaria sp. ...
Dwa okazy pieczątkowców, w tym jeden okaz jest okazem pełnym (nieco zdeformowanym, zgniecionym) a w dodatku został on spirytyzowany, co dodaje mu uroku i wyjątkowości. Skamieniałości w towarzystwie współczesnego skrzypu
Kolejny okaz pnia Sygillarii ...
Ciekawy i duży okaz Stigmarii ...
Spory i dosyć okazały okaz łuskodrzewa Lepidenderon sp.