WC na działce.
WC na działce.
Witam,
mam działkę, na niej domek,a obok tzw wychodek. Jest to beczka wkopana w ziemię, na górze tak normalnie zabudowane drewnem i deska sedesowa. WC spełnia swoją funkcję idealnie, bo mam dzieci, które wiadomo często potrzebują korzystac z ubikacji. A moje pytanie brzmi: Czym należy sypac (jeśli trzeba) odchody, aby nie śmierdziały i w miarę szybko się rozkładały? Czy w ogóle należy coś z tym robic?
Pozdrawiam i dziękuję z góry za podpowiedź.
mam działkę, na niej domek,a obok tzw wychodek. Jest to beczka wkopana w ziemię, na górze tak normalnie zabudowane drewnem i deska sedesowa. WC spełnia swoją funkcję idealnie, bo mam dzieci, które wiadomo często potrzebują korzystac z ubikacji. A moje pytanie brzmi: Czym należy sypac (jeśli trzeba) odchody, aby nie śmierdziały i w miarę szybko się rozkładały? Czy w ogóle należy coś z tym robic?
Pozdrawiam i dziękuję z góry za podpowiedź.
Pozdrawiam Balbi
Re: WC na działce.
Wiesz co ja sypałem wapnem i powiem Ci że nawet skutkowało. Możesz jeszcze spróbować posypać takim specjalnym środkiem do WC są to tak zwane bakterie które rozkładają odchody i też podobno skuteczne.
Aha, a te bakterie do WC to gdzie można kupic?
Czyli uważasz, że wapno sprawdziło się? A jak często sypałeś?
Czyli uważasz, że wapno sprawdziło się? A jak często sypałeś?
Pozdrawiam Balbi
Chyba można je kupić w castoramie albo w innych większych hurtowniach ogrodniczo-budowlanych. A wapnem sypałem tak często jak tylko czułem nieprzyjemny zapach.
Również życzę 

No dobrze, to niech będzie, że jestem blondynką
. Chciałam dziś kupic wapno, o którym pisał Pawel01, lecz w sklepie zobaczyłam różne wapna: ogrodnicze, budowlane itd. Które wapno powinnam kupic? Zapewne, wychodzę na idiotkę, ale naprawdę nie wiem.

Pozdrawiam Balbi
możesz kupić te które jest tańsze. Nie ma różnicy:)
Bardzo dziękuję. Już myślałam, że moje pytanie jest tak głupie, że nikt mi nie odpowie
. Dziękuję, widzę że na Ciebie mogę liczyc Paweł(?). Pozdrawiam.

Pozdrawiam Balbi
- faniczekolady
- 200p
- Od: 3 maja 2011, o 20:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo dobrze sprawdza się przesypywanie po użyciu wc trocinami.Trociny wchłaniają wilgoć i zapachy.trociny mieszają się z odchodami i powstaja dosyć sypka masa która nie śmierdzi, nie chlapie przy czyszczeniu i można ją użyć jako nawóz- tylko rosądnie- po jakimś czasie ,,dojrzewania " na pryzmie ze zmieszanym kompostem i pod np iglaki( trociny zakwaszają pH )
kolekcjoner smaków
Też tak robię dodam jeszcze że iglaki ładnie rosną nie ma objawów chorobowych ale nie naworze niczym innym..
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- gosiakmala
- 500p
- Od: 9 sty 2011, o 14:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja mam toy toya na działce. Mąż kupił w makro (sa też w selgrosie) taki proszek do szamb, wc. Nic nie smierdzi, a wszystko przerobione jest w wodę. Podziwiam amelię i faniczekolady za takie działania. Ja do tego nie nadaję się
.

Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
a my cały miniony sezon korzystaliśmy z identycznego wc ( normalna muszla ze spłuczką) i nic nam nie śmierdziało
niczym nie sypaliśmy - na działce tylko w weekendy byliśmy, także spokojnie
taka toaleta to w/g mnie najlepsze rozwiązanie 

-
- 50p
- Od: 21 maja 2012, o 13:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:

U znajomych w toalecie na półce stoją książki z kawałami i nawet mała lampka, ale ciężko sie czyta, bo ręce mdleją.
Zaraz im podeślę pomysł.

Radość jest większa, gdy masz ją z kim dzielić