ogromnie się cieszę,że znalazłam to forum. 5 lat temu przeprowadziłam się z miasta na wieś.
Nigdy wcześniej nie miałam roślinek i nie miałam pojęcia ile to może dawać satysfakcji

Sama uczę się metodą prób i błędów. Mój ogródek jest mały,ma 4 lata i wciąż się rozrasta / zmienia.
Sama sobie powybierałam roślinki i tak jak poukładałam sobie w głowie,tak posadziłam. Wiem,że nie jest to profesjonalne i czasami moje roślinki chorują,ale staram się dbać jak tylko potrafię. Jedna Hakuro na pniu uschła po zimie i chcę zaszczepić następnej wiosny z tej drugiej,mam nadzieję,ze mi się uda,bo nigdy wcześniej tego nie robiłam.
Każdej wiosny,kiedy ogródek budzi się do życia to daje mi mnóstwo energii i w ten sposób ładuję moje akumulatory życiowe po zimie ;) Moim ostatnim nabytkiem jest datura i chcąc się dowiedzieć o niej czegoś więcej, tak trafiłam na to forum.
Byłabym bardzo wdzięczna za wszystkie rady dotyczące mojego ogródka,co zrobiłam źle,bo jestem początkująca,a tu jest wielu wspaniałych i doświadczonych ludzi.
Zdjęcia nie są najlepsze i moje oczko jest jeszcze brudne,choć w ostatnich dniach nadrobiłam zaległości ;)
Oto moje maleństwo ogródkowe,które sama stworzyłam ;)

Chciałabym wszystkich pozdrowić bardzo serdecznie