Atlas siewek kwiatów jednorocznych

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
ODPOWIEDZ
mmgg
200p
200p
Od: 16 mar 2010, o 09:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Atlas siewek kwiatów jednorocznych

Post »

Proponuję, mam nadzieję bardzo pomocny dla początkujących wielbicieli kwiatów jednorocznych, temat gdzie będziemy mogli zamieszczać siewki kwiatów jednorocznych. Sam zawsze mylę kubełki i na początku nie miałem zielonego pojęcia co jest jaką siewką. W tym roku już jest lepiej, ale i tak wiele kubełków pomyliłem:) Więc do dzieła:

Pokazujcie zdjęcia innych siewek :)

_fox_ pisze:Ten link też będzie przydatny ;:108 http://theseedsite.co.uk/db1.html
ziemia_120
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 22:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Atlas siewek kwiatów jednorocznych

Post »

Witam,
mam pytanie odnośnie siewek słonecznika - mieszkam na północy Polski, więc aby przyspieszyć kwitnienie zdecydowałam się wysadzić je około 18-20 marca w domu do małych doniczek.
Ale moje siewki nie wyglądają jak te na zdjęciu - bardzo się wydłużyły, a mają dopiero dwa listki. Jeśli dobrze doczytałam, dzieje się tak, gdyż mają zbyt mało światła...
Siewki są długie i aż je przegina do dołu... nie wiem, co mam z nimi zrobić... czy da się to jakoś odratować? Czy podeprzeć je kijeczkami malutkimi?
Bardzo proszę o radę - to moje pierwsze samodzielne wysiewy... Totalny brak doświadczenia, chociaż duży entuzjazm :D

pozdrawiam,
ziemia_120
Pozdrawiam!
Gosia ziemia_120
Ogród Wschodzącego Słońca
Awatar użytkownika
moniulka08
50p
50p
Od: 3 gru 2009, o 20:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam, załączam zdjęcia cynii, za kilka kolejnych dni wstawię zdjęcia innych kwiatów jak wykielkują :D
Obrazek
Awatar użytkownika
moniulka08
50p
50p
Od: 3 gru 2009, o 20:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kolejne zdjęcia:
buraki Obrazek
nasturcja