Witam Serdecznie,chciał bym przedstawić moje roślinki którymi się opiekuję, na początek hoja którą mam od 10 lat i mierzy 3 m,właśnie pojawiły się pąki które mam nadzieję zakwitną na Święta Wielkanocne,jutro dodam następne fotki i inną hoję.
niedługo zapodam następne foteczki mam też hoję która ma biało czerwone liście przechodzące w biało zielone,lecz jest młoda bo ma tylko 5 lat i nigdy jeszcze nie kwitła.
dziś zrobiłem następne fotki tego giganta i jeszcze drugiego nieco mniejszego po drugiej stronie tego samego okna lecz jeszcze nigdy nie kwitł a listki ma różowo-kremowo-zielone.
oba okazy od zawsze stały i nadal stoją na oknie od strony Wschodniej,więc mają zasadniczo mało światła słonecznego,wiadomo teraz będzie go coraz więcej,żaluzje podnoszę około południa by nie poparzyły im się liście,raz na jakiś czas wynoszę je do wanny i robię im przyzwoitą kąpiel prysznicową zaś jeśli chodzi o podlewanie to zawsze mam odstaną wodę ze skorupkami z jajek.
- hoje cudowne,wspaniałe
Niech pięknie i długo kwiatuszki się trzymają.
No i jeszcze dużo parapetu jest wolnego - życzę szybkiego zagospodarowania,co przy uczestnictwie
na Forum nie jest trudne.
Hojki fantastyczne Kwitnienie na pierwszej cudne a druga ma genialne liście Jakbyś kiedyś ją przycinał to ja chętnie przygarnę szczepkę
Tymczasem dziś życzę zdrowych, spokojnych Świąt
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju. ZAPRASZAM