Kilka pytań początkującego
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 12 wrz 2010, o 14:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kilka pytań początkującego
Witam, mam 18 lat i to mój pierwszy temat i pytania. Zajmuje sie sam działką i doprowadziłem ją już do porządku, ale chciałbym ja trochę upiększyć:)
1.Na działce znajduje się dużo starych cegieł i pomyślałem, że można je wykorzystać w jakis sposó. Myślałem, aby wkopać je w ziemię, aby posłużyły to oddzielenia miejsca gdzie rosną kwaity od pozostałej ziemi, czyli jako takie krawężniki. Być może macie inne pomysły jak można je wykorzystać.
2.Z czego można zrobić ścieżkę, która nie będzie kosztowała dużo i nie będzie trudna w zrobieniu?
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi:)
1.Na działce znajduje się dużo starych cegieł i pomyślałem, że można je wykorzystać w jakis sposó. Myślałem, aby wkopać je w ziemię, aby posłużyły to oddzielenia miejsca gdzie rosną kwaity od pozostałej ziemi, czyli jako takie krawężniki. Być może macie inne pomysły jak można je wykorzystać.
2.Z czego można zrobić ścieżkę, która nie będzie kosztowała dużo i nie będzie trudna w zrobieniu?
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi:)
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kilka pytań początkującego
Masz odpowiedź na swoje pytanie - ścieżka z cegieł
Też mam taką, oddziela trawnik od leśnej rabaty.

Pozdrawiam - BabajAGA
- moniczek
- 1000p
- Od: 19 sie 2010, o 17:55
1. Oczywiście, że możesz je wykorzystać jako obrzeżenie rabat, ale takie stare cegły również nadają się na urokliwe ścieżki, murki nawet grille. Możliwości jest wiele.
2. Ścieżka nie za droga to np. wykonana z kamienia polnego, żwiru, starych płyt kamiennych, ścieżka z trawy i wkomponowanych w nią płyt itp. Materiały mają swoje zalety i wady, a każdy ma swój gust. Na pewno coś wybierzesz lub wymyślisz.
Link do podobnego tematu:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=5&t=3852

2. Ścieżka nie za droga to np. wykonana z kamienia polnego, żwiru, starych płyt kamiennych, ścieżka z trawy i wkomponowanych w nią płyt itp. Materiały mają swoje zalety i wady, a każdy ma swój gust. Na pewno coś wybierzesz lub wymyślisz.

Link do podobnego tematu:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=5&t=3852
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 12 wrz 2010, o 14:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
a mógłbyś pochwalić się zdjęciem takiej ścieżki, bo jestem ciekawe efektutralaluszy pisze:Masz odpowiedź na swoje pytanie - ścieżka z cegieł![]()

- tralaluszy
Nie mam zdjęcia tego dzieła architektury, sama kładłam te cegły bez żadnego podłoża, na gołej ziemi, tylko wybrałam trochę ziemi, żeby ścieżka nie wystawała nad poziom gruntu. I udeptałam porządnie. Tylko muszę jej pilnowac, bo lubi zarastać 

Pozdrawiam - BabajAGA
- tralaluszy
Dawidzie, w wątku Ogród Repassa jest pokazana taka ścieżka, ułożył ją chłopak właśnie ze starej cegły, możesz tam podejrzeć 

Pozdrawiam - BabajAGA