Dziś zakupiłam sobie 2 storczyki ze specjalnymi osłonkami.Mam nadzieję że moja kolekcja się powiększy i będę mogła długo cieszyć oko i serce tymi cudami
Niestety, początek nie jest dobry.
Zdjęcia są w zbyt wielkim rozmiarze ,aby je edytować na forum.
Proszę zastosować kody dla zdjęć gwarantujące max.rozmiar 800X600 px, a najlepiej 640x480 px
Zdjęcia "ponadnormatywne" z pierwszego wpisu usuwam; niestety..." rozjeżdżają" forum.
No tak....już skorygowałam.... zły zapis w edycji .Kody okazały się dobre.
Zdjęcia się zlały w jedno wielkie zdjęcie i tak wyszło jak ponadwymiarowe.
Proszę sprawdzać przed wysyłką zdjęć jaki jest efekt. Służy temu przycisk "podgląd" pod pisanym postem .To daje obraz, czy na forum będzie odpowiedni układ.I można skorygować wygląd gdy jest nieprawidłowy.
Po prostu, przy kopiowaniu kodów dla zdjęć nie można ich wklejać jednym ciągiem.
W rzędzie mogą być najwyżej dwa.Między nimi przerwy /spacją/.
No Justyno piękne białaski, choć ja już widzę 3 sztuki w kolekcji: w tle różowy bądź fioletowy (niestety nie mogę dokładnie określić koloru).
Życzę powodzenia
Justynko Piękny biały phal. Jak duże ma kwiaty?
Jeśli chodzi o osłonki to ja miałam plastikowe, okrągłe ale z nich zrezygnowałam. Przy wielu storczykach było z nimi sporo pracy, mycie i co jakiś czas odkażanie. Jak masz kilka storczyków to można się w to bawić a na oknie prezentują się dobrze. Przy 50 - to syzyfowa praca...Moje dodatkowo były matowe więc by oglądnąć korzenie musiałam ciągle wyciągać doniczki z osłonek. Ale storczyki rosły.
Witam kochani Wczoraj wybrałam się do Obi w Lublinie i kupiłam sobie miltonię 9,98,sami zobaczcie czy warta była ceny.Tylko teraz pytanie,jak ją uprawiać trzeba się podszkolić trochę.
Ma piękne korzonki. Warta swojej ceny
Miltonia jest bardziejw ybredna niż falki. Musi mieć wyższą wilgotność wokół siebie, ale trzeba uważać ze zraszaniem.
Ja wlaśne zimą zraszałam, kropla wody dostała się miedzy liście i młoda psb teraz gnije, niestety.
Dbaj o nią, bo to piękny okaz. Szkoda byłoby go stracić.