Projektowanie i wykonanie mebli - pomocy :)
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Projektowanie i wykonanie mebli - pomocy :)
Szukam osób które samodzielnie projektowały sobie i wykonywały meble do domu - nie ogrodu
takie jak szafy , szafki i szufladki ...

- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Projektowanie i wykonanie mebli
A do czego ci te osoby?
Ja sobie projektowałam szafę na całą ścianę
Ale ten projekt to raczej "projekt", taki szkic z rozmieszczeniem półek i drążków.
Nie jest to więc projekt techniczny, panowie od robienia szaf przerobili ten mój szkic na konkrety, rozrysowali, obliczyli ile czego i wykonali szafę od a do z. To samo było z garderobą, to u nas też właściwie szafa, ale rozmieszczona na czterech ścianach pomieszczenia i zamykana wielkim lustrem. I też zrobiliśmy szkic, a fachowcy przetworzyli to na projekt do realizacji.

Ja sobie projektowałam szafę na całą ścianę

Nie jest to więc projekt techniczny, panowie od robienia szaf przerobili ten mój szkic na konkrety, rozrysowali, obliczyli ile czego i wykonali szafę od a do z. To samo było z garderobą, to u nas też właściwie szafa, ale rozmieszczona na czterech ścianach pomieszczenia i zamykana wielkim lustrem. I też zrobiliśmy szkic, a fachowcy przetworzyli to na projekt do realizacji.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Akurat z szafą to nie mam problemu , ale mam problem ze zrobieniem szuflad , ponieważ nie wiem jak obliczyć poszczególne elementy i jak je zamocować na odpowiednich wysokościach ?
Mesli chodzi o fronty to nie będę kupował gotowych , ale będę sam obliczał i zamawiał w hurtowni , tam mi nie powiedzą co i jak , bo im sie nie chce
Jeśli coś spapram to albo będę miał przerwy między drzwiami , lub co gorsza przy otwieraniu będę wadzić o siebie .
dlatego chciałbym to sobie z kimś przedyskutować , bo czas ucieka . Pozdrawiam Marek
Mesli chodzi o fronty to nie będę kupował gotowych , ale będę sam obliczał i zamawiał w hurtowni , tam mi nie powiedzą co i jak , bo im sie nie chce

Jeśli coś spapram to albo będę miał przerwy między drzwiami , lub co gorsza przy otwieraniu będę wadzić o siebie .
dlatego chciałbym to sobie z kimś przedyskutować , bo czas ucieka . Pozdrawiam Marek
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No tak, u nas nie ma ani jednej szuflady...
No nic, poczekajmy, może ktoś się pojawi i pomoże
No nic, poczekajmy, może ktoś się pojawi i pomoże

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."