Ogłoszenia ogrodnicze - prośba o pomoc
-
- 100p
- Od: 10 sie 2008, o 17:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ogłoszenia ogrodnicze - prośba o pomoc
Przymierzam się do uruchomienia serwisu internetowego z ogłoszeniami ogrodniczymi (zarówno dla osób prywatnych jak i ogrodników, szkółkarzy i firm).
I tu pojawiają się pytania:
Czym Waszym zdaniem powinien się on charakteryzować? Co powinien mieć, a czego nie - proszę Was o wypowiedzi jako potencjalnych użytkowników - zarówno pod względem przeglądania jak i wystawiania ogłoszeń.
Na początek planuję mało rozbudowane drzewko kategorii (wraz z powiększeniem serwisu można będzie wprowadzić podkategorie):
Kora i substraty
Nawozy i środki ochrony roślin
Donice, doniczki i pojemniki
Literatura ogrodnicza
Wyposażenie działek i ogrodów
Woda w ogrodzie
Maszyny i narzędzia ogrodnicze
Przedmioty dekoracyjne
Materiały do produkcji ogrodniczej
Zakładanie ogrodów i inne usługi
Nasiona, kłącza, bulwy i cebulki
Rośliny domowe
Drzewa, krzewy i krzewinki
Rośliny rabatowe i balkonowe
Inne rośliny
Pozostałe ogłoszenia
Czy waszym zdaniem wygląda to tak jak powinno, czy czegoś ważnego brakuje (lub czy coś jest wyodrębnione niepotrzebnie)? Nie zamierzam dodatkowo dzielić kategorii na kupię, sprzedam i wymienię (przynajmniej nie na początku).
Założenie jest takie, że ogłoszenia będą zupełnie darmowe (może za kilka lat płatne te o charakterze komercyjnym lub wyróżnione). Jak do tej pory nie ma nic konkretnego (typowo ogrodniczego) w naszym Internecie (znalazłem jeden taki serwis ale bardzo skąpy - chyba prawie wcale nie reklamowany). Stronę zamierzam intensywnie promować (głównie pozycjonowanie w google) - Ci co dodali swoje strony do mojego katalogu (http://www.katalog.ogrodnictwa.pl ) chyba widzą tego rezultaty.
No i najważniejsze pytania: Czy uważacie, że serwis się sprawdzi? Czy sami korzystalibyście z niego? Jeśli tak to w jakim charakterze: czy jako przeglądający ogłoszenia, czy jako sprzedawcy?
Proszę o uwagi, rady i ewentualną konstruktywną krytykę!
I tu pojawiają się pytania:
Czym Waszym zdaniem powinien się on charakteryzować? Co powinien mieć, a czego nie - proszę Was o wypowiedzi jako potencjalnych użytkowników - zarówno pod względem przeglądania jak i wystawiania ogłoszeń.
Na początek planuję mało rozbudowane drzewko kategorii (wraz z powiększeniem serwisu można będzie wprowadzić podkategorie):
Kora i substraty
Nawozy i środki ochrony roślin
Donice, doniczki i pojemniki
Literatura ogrodnicza
Wyposażenie działek i ogrodów
Woda w ogrodzie
Maszyny i narzędzia ogrodnicze
Przedmioty dekoracyjne
Materiały do produkcji ogrodniczej
Zakładanie ogrodów i inne usługi
Nasiona, kłącza, bulwy i cebulki
Rośliny domowe
Drzewa, krzewy i krzewinki
Rośliny rabatowe i balkonowe
Inne rośliny
Pozostałe ogłoszenia
Czy waszym zdaniem wygląda to tak jak powinno, czy czegoś ważnego brakuje (lub czy coś jest wyodrębnione niepotrzebnie)? Nie zamierzam dodatkowo dzielić kategorii na kupię, sprzedam i wymienię (przynajmniej nie na początku).
Założenie jest takie, że ogłoszenia będą zupełnie darmowe (może za kilka lat płatne te o charakterze komercyjnym lub wyróżnione). Jak do tej pory nie ma nic konkretnego (typowo ogrodniczego) w naszym Internecie (znalazłem jeden taki serwis ale bardzo skąpy - chyba prawie wcale nie reklamowany). Stronę zamierzam intensywnie promować (głównie pozycjonowanie w google) - Ci co dodali swoje strony do mojego katalogu (http://www.katalog.ogrodnictwa.pl ) chyba widzą tego rezultaty.
No i najważniejsze pytania: Czy uważacie, że serwis się sprawdzi? Czy sami korzystalibyście z niego? Jeśli tak to w jakim charakterze: czy jako przeglądający ogłoszenia, czy jako sprzedawcy?
Proszę o uwagi, rady i ewentualną konstruktywną krytykę!
-
- 100p
- Kontakt:
Re: Ogłoszenia ogrodnicze - prośba o pomoc
Ponawiam pytanie. Czyżby brak odpowiedzi w tym temacie oznaczał brak zainteresowania takim serwisem?
-
- 100p
- Kontakt:
Niestety nie ma żadnego zainteresowania - serwis właśnie przed chwilą uruchomiłem. Mam nadzieję, że będzie bardziej popularny niż ten temat na forum.
Zaproszenie do dodawania ogłoszeń w odpowiednim dziale tego forum - kliknij tutaj
Zaproszenie do dodawania ogłoszeń w odpowiednim dziale tego forum - kliknij tutaj
Zainteresowanie jest,tylko trzeba mieć chwilę wolnego czasu,aby poczytać i coś napisać.